Gündem
  • 4.6.2024 09:33

İsrail cayır cayır yanıyor.. Alevler evlere sıçradı

Hizbullah saldırılarının ardından İsrail'in kuzeyi alevler içinde kaldı, Kiryat Şmona'daki evler ateşe verildi
Kiryat Shmona'nın kuzeyinde büyük yangınlar yeniden alevlendi ve itfaiye ekiplerinin geri kalan sakinleri tahliye etmesine yol açtı; Yaklaşık 15 yangın alanı, özellikle roket atışları nedeniyle devam ediyor ve bölgedeki iletişim altyapısı arızası da buna ekleniyo..

שריפות גדולות בקריית שמונה בעקבות מטחי טילים מלבנון

Hizbullah'ın Pazartesi günü İsrail'in kuzeyine bir dizi roket saldırısı ve patlayıcı insansız hava aracı fırlatmasının ardından bölgede büyük yangınlar çıktı ve itfaiye ekipleri yangınları kontrol altına almak için çabaladı.

Kiryat Shmona'nın kuzeyindeki Ramim Sırtı'nda büyük yangınlar yeniden alevlendi ve yetkililerin çok sayıda itfaiye ekibi göndermesine yol açtı. Kiryat Shmona ve komşu Margaliot topluluğundaki evler risk altında olduğundan, bölge sakinlerine tahliye talimatı verildi. Kiryat Shmona'da alevlerle mücadele ederken altı kişi hafif yaralandı.

Saat 20.00 civarında itfaiye yetkilileri, yangının şehrin kuzey mahallesine doğru yayıldığını bildirdi. İtfaiye ekipleri, yangının evlere ulaşmasını önlemek için yüksek alevlerle mücadele ediyor ancak birkaç metre, pergolalar ve hatta evin çatısı bile alev aldı. Alevler evlerine yaklaşırken vatandaşlar yardım istiyor.

Yalnızca Celile-Golan bölgesinde yaklaşık 15 aktif yangın alanı rapor edildi; bunların çoğu, Kiryat Shmona ve Celile Denizi bölgesinde sıcaklıkların 43°C'yi (109℉) aştığı olağanüstü sıcak bir günde gerçekleşen roket yangınlarından kaynaklanıyordu.

İsrail “Kiryat Şmona”daki yangını söndüremedi… Yaralanmalara neden oldu, “Ben Gvir” “Lübnan'ın yakılması” çağrısında bulundu

Lübnan Hizbullahı/Haaretz tarafından füzelerle hedef alınmasının ardından dumanlar yükseliyor

3 Haziran 2024 Pazartesi günü, Kiryat Shmona yerleşim yerindeki (kuzey) yangınları kontrol etmeye çalışan İsrail itfaiye teşkilatının altı üyesi yaralanırken, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, "Lübnan'ın tamamının yakılması" çağrısında bulundu. Hizbullah füzelerinin ardından İsrail'in kuzeyinde çıkan 15 yangına tepki.

שריפות גדולות בקריית שמונה בעקבות מטחי טילים מלבנון

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, yangınların Lübnan'dan atılan onlarca füze ve insansız hava aracından kaynaklandığını belirterek, yangınların Kiryat Shmona yakınlarındaki Reches Ramim bölgesinde geniş bir alanda yandığını açıkladı.

Gazeteye göre, "olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi çağrıldı ve Kiryat Shmona ve Margaliot'taki evleri tehdit eden tehlike nedeniyle bölgede kalan sakinlere tahliyeleri talimatı verildi."

שריפות גדולות בקריית שמונה בעקבות מטחי טילים מלבנון

Aynı kaynağa göre Kiryat Shmona'da çıkan yangını söndürürken altı itfaiye ekibi hafif yaralandı.

Gazete ayrıca şunları söyledi: "Yalnızca Celile ve (işgal altındaki Suriye) Golan bölgelerinde 15 yangın noktası izlendi; bunların çoğu roket atışları nedeniyle ve özellikle sıcak bir günde, Kiryat Shmona ve Tiberya bölgesindeki sıcaklıklar 43 santigrat derecenin üzerinde."

Gazeteye göre Kiryat Shmona'da 7 yangın yayılıyor ve 10 itfaiye ekibi yangınların evlere ulaşmasını engellemeye çalışıyor.

Pazartesi günü erken saatlerde İsrail İtfaiye ve Kurtarma Kurumu, yangının Kiryat Shmona'nın kuzeyindeki bir mahalleye sıçradığını ve itfaiye ekiplerinin yükselen alevlerle evlere yayılmasını önlemek için mücadele ettiğini ancak bazı avluların çoktan yanmaya başladığını söyledi. yerleşim yerindeki evlerden birinin çatısı.

Gazetenin haberine göre, "Yangın evlerine yaklaşınca kent sakinleri yardım çağrısında bulundu."

"Metula", "Kfar Giladi" (kalan sakinler hayati tehlike nedeniyle tahliye edildi), "Keren Naftali", "Ilefelet", "Mavo Hama", "Nitor" ve "Tel" yerleşimlerinde de yangın çıktı. Saki"nin yanı sıra 3 itfaiye ekibinin faaliyet gösterdiği Batı Celile'deki From Shlomi yakınında.

Resmi İbrani Yayın Kurumu ise "bölgeler arası yardımın" etkinleştirildiğini ve itfaiye araçlarının yangınları söndürmeye yardımcı olmak için İsrail'in merkezinden kuzeye doğru yola çıktığını söyledi.

Bu kapsamda İbrani gazetesi "Haaretz", Kiryat Shmona'nın yaklaşık 5 kilometre güneydoğusundaki "Rekhas Ramim"de yangın çıktığını, itfaiye ekiplerinin, alevlerin kendilerine yaklaşması üzerine Kiryat Shmona'daki çok sayıda evi tahliye ettiğini bildirdi.

Gazete, "Hizbullah'ın hedefi olma korkusuyla yangın söndürme uçaklarının çalışmalara katılmasına izin verilmedi" dedi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir de yangınların patlak vermesiyle ilgili şu yorumu yaptı: "Şu anda kuzeyde yaşananlar iflastır." İbranice "Maariv" gazetesine göre, tüm Lübnan'ın yanma zamanı geldi. .”

İsrailli muhalefet lideri Yair Lapid, "X" platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Kuzey yanıyor ve İsrail'in caydırıcılığı da onunla birlikte yanıyor."

Şöyle ekledi: "Hükümetin Gazze'de ertesi gün için bir planı yok, nüfusu kuzeye döndürme planı yok, yönetim yok, stratejisi yok. Tam bir kaos hükümeti."

Pazartesi günü erken saatlerde İsrail ordusu, Lübnan'dan bazıları ülkenin kuzeyindeki açık alanlara inen yaklaşık 30 füze fırlatıldığını, ayrıca iki insansız hava aracının ve iki açık alana inişin önlendiğini duyurdu.

8 Ekim'den bu yana, Lübnan'daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar, özellikle de Hizbullah, İsrail ordusuyla bölen "Mavi Hat" boyunca her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce kişi öldürülüyor ve yaralanıyor.

Gruplar, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in savaşına maruz kaldığı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 118.000'den fazla Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı, yaklaşık 10.000 kişinin ise kıtlık ve kitlesel açlık nedeniyle kaybolduğu Gazze'yle "dayanışma içinde olduklarını" söylüyor. yıkım.

İsrail, Gazze'deki savaşını sürdürüyor; Güvenlik Konseyi'nin çatışmayı derhal durdurmasını talep eden kararını görmezden geliyor ve Adalet Divanı'nın Refah'a yönelik saldırısını durdurması ve "soykırım" eylemlerini önlemek ve "insani yardımları iyileştirmek için acil önlemler alması" talimatını göz ardı ediyor. Gazze'deki durum”.

Güncellenme Tarihi : 4.6.2024 09:42

İLGİLİ HABERLER