Gündem
  • 29.9.2024 13:55

İsrail Hizbullah'ın en üst düzey isimlerinden merkez komite üyesi Nabil Qaouk'u öldürdü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Pazar günü Hizbullah'ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı ve Hizbullah'ın merkez konseyinin bir üyesi olan Nabil Qaouk'u Cumartesi günü düzenlenen bir hava saldırısında öldürdüğünü iddia etti. Saldırının nerede gerçekleştiğine dair hiçbir ayrıntı vermedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Qaouk'un Hizbullah'ın "en üst düzey isimlerinden biri olarak görüldüğünü" ve "son günlerde dahi İsrail Devleti ve vatandaşlarına karşı terörist planları teşvik etmekle doğrudan meşgul olduğunu" söyledi.

Hizbullah, IDF'nin iddialarına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

ABD, Ekim 2020'de Qaouk'u küresel terörist olarak tanımlamış ve onun, Ocak 2020'de ABD'nin düzenlediği bir drone saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani'nin yanı sıra ölen Hizbullah teröristlerinin anıldığı etkinliklerde Hizbullah'ı temsil ettiğini söylemişti .

Lübnan ordusu, ülke tarihinin "tehlikeli" anında birlik çağrısında bulundu

Lübnan ordusu, ülkenin tarihinde "tehlikeli ve hassas bir dönem" olarak nitelediği bu dönemde Lübnan halkına "ulusal birliği koruma" çağrısında bulundu.

Ordu Komutanlığı, Pazar günü yayınladığı sert ifadeli bildiride, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesi ve 1000'den fazla kişinin öldürülmesinin ardından vatandaşlarını "sivil barışı etkileyebilecek eylemlere çekilmemeleri" konusunda uyardı .

"İsrail düşmanı, yıkıcı planlarını hayata geçirmek ve Lübnanlılar arasında ayrılık yaratmak için çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

Ordu Komutanlığı, "Sivil barışı korumak için ulusal görevini yerine getirdiğini ve vatandaşları bu önlemlere yanıt vermeye ve ulusal birlik doğrultusunda hareket etmeye çağırdığını" söyledi.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2024 14:01

İLGİLİ HABERLER