Gündem
  • 29.9.2024 13:38

İsrail Lübnan'a kara harekatına hazırlanıyor.. Sınıra tank yığmaya başladı

ABD, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin sınıra güç kaydırmasıyla birlikte Lübnan'a sınırlı bir İsrail kara harekâtı olasılığını görüyor..

Üst düzey bir yönetim yetkilisine ve bir ABD yetkilisine göre, ABD, İsrail'in kuzey sınırına kuvvet kaydırmasıyla Lübnan'a sınırlı bir kara harekâtı olasılığını görüyor. Ancak yetkililer, İsrail'in kara harekâtı yapıp yapmama konusunda bir karar vermiş gibi görünmediğini vurguladı.

Yetkililerden biri, ABD'nin değerlendirmesinin, kara harekâtına hazırlık niteliğinde olabilecek şekilde İsrail askerlerinin harekete geçirilmesi ve bölgelerin temizlenmesine dayandığını söyledi.

 

Cumartesi günü erken saatlerde, İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Peter Lerner ordunun kara harekâtı olasılığına hazırlandığını ancak bunun sadece bir seçenek olarak değerlendirildiğini söyledi. İsrail'in açıklanan hedefi, 60.000'den fazla sakini Lübnan sınırına yakın kuzey İsrail'deki evlerine geri döndürmektir.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin kara kuvvetlerinin Lübnan'a girme olasılığına karşı hazırlık yaptığını söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü haberinin duyulmasından kısa bir süre önce, üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail'in Lübnan'a kara harekâtı düzenlemeyeceğini umduğunu söyledi.

Yetkili, "Tercihimiz kara harekâtının olmamasıdır" dedi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2024 13:46

İLGİLİ HABERLER