Gündem
  • 16.6.2024 19:58

İsrail karıştı.. Dışişleri Bakanı Savunma Bakanı Gallant'ı kınıyoruz açıklaması yaptı

Gallant'ın Fransa'ya yönelik " ağır sözleri " Tel Aviv'de tartışmaya yol açtı.. İşgal Dışişleri Bakanlığı Gallant'ın açıklamalarını reddediyor. 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'ın 14 Haziran 2024 Cuma günü yaptığı açıklamalar Tel Aviv'de tartışmalara yol açtı. İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Fransa'nın düşmanca politikalar benimsediğini söylediği için Fransa'ya yönelik saldırıyı kınadı.

Bu, Dışişleri Bakanlığı tarafından medyaya dağıtılan ve İsrail'deki devlet kurumlarında artan bölünmeleri açıkça gösteren bir açıklamayla geldi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, "Savunma Bakanı Gallant'ın Fransa'ya yönelik açıklamalarını kınıyoruz" dedi.

Gallant'ın açıklamalarının "İsrail ile Fransa arasındaki mevcut farklılıklara bakılmaksızın yanlış ve yersiz" olduğunu düşünüyorlardı.

Perşembe akşamı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, basın açıklamalarında Paris, Washington ve Tel Aviv'in, İsrail ile Lübnan arasındaki sınırın sükunetini sağlamak için Fransa'nın yol haritası üzerinde "üçlü çerçeve" içerisinde çalışacağını duyurdu.

Ancak Gallant, Macron'a yanıt vererek, "İsrail'in bu üçlü çerçeveye taraf olmayacağını" söyleyerek, bunu çerçevedeki Fransa'nın varlığına bağladı.

Gallant Fransa'nın "halkımızı savunmak için adil bir savaş" olduğunu iddia ettiği savaş sırasında "İsrail'e karşı düşmanca politikalar benimsediğini" söyledi..

Gallant, bu "düşmanca politikalar"la ne kastettiğini açıklamadı ancak Fransa, 31 Mayıs'ta 74 İsrailli şirketin, faaliyetleri 17 Haziran'da başlayacak olan, en büyük uluslararası silah ve askeri teçhizat fuarlarından biri olan Eurosatory 2024'e katılımını engelledi. 

Serginin sponsoru olan Fransa Savunma Bakanlığı, İsrail'in özellikle Ordu Bakanlığı koridorlarında öfkesini alevlendiren kararın gerekçesini açıklamadı, ancak karar İsrail'in kentte gerçekleştirdiği çok sayıda katliamın ardından geldi. Düzinelerce yerinden edilmiş insanı öldüren ve Fransız şehirlerindeki gösteriler de dahil olmak üzere yaygın bir uluslararası öfkeye yol açan güney Gazze Şeridi'ndeki Refah'taki saldırılar.

İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada Gallant'ın Fransa'ya yönelik açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi.

13 Nisan'da "Fransa, birkaç hafta önce İran'ın füze saldırısını engelleme sürecinde işbirliği yaparak İsrail ve vatandaşlarının semalarını savunmaya aktif olarak katıldı" dediler.

Fransa'nın, savaşın başından bu yana, Hamas hareketini "kınayan" bir "açık siyasi çizgi" benimsediğini ve "Uluslararası Yönetim Kurulu'nun kararlarına ortak olduğunu" da belirttiler. Atom Enerjisi Kurumu (geçtiğimiz 5 Haziran), İran'ın nükleer programına yaptırım uygulama sürecini ilerletme çağrısında bulundu.

Şöyle devam ettiler: “Aslında Fransa'daki yetkililer, antisemitizm belasıyla aktif olarak mücadele ediyor ve kendi topraklarındaki Yahudi topluluklarını koruyor.”

İsrailli politikacılar, Tel Aviv'i eleştiren herkesi "anti-Semitizm"le suçluyor ve hatta Gazze Şeridi'ndeki mevcut savaşı reddeden gösterilere katılan Yahudilere zulmediyor. içeriğini anlamsız hale getirir.”

Geçtiğimiz 8 Ekim'den bu yana, Lübnan'daki Filistinli ve Lübnanlı gruplar, özellikle de Hizbullah, İsrail ordusuyla bölen "Mavi Hat" boyunca her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce ölü ve yaralı var.

Gruplar, 7 Ekim'den bu yana çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 122.000'den fazla Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı ve 10.000'den fazlasının ölümcül kıtlık ve kitlesel kitlesel koşullar altında kaybolduğu yıkıcı bir İsrail savaşına maruz kalan Gazze ile dayanışma içinde olduklarını söylüyorlar. yıkım.

Güncellenme Tarihi : 16.6.2024 20:10

İLGİLİ HABERLER