Gündem
  • 16.6.2024 19:48

Jerusalem Post : Gazze'den dönen 10 bin asker akıl sağlığı için hastaneye başvurdu

“Kudüs Postası”: 10.000 asker Gazze'den döndükten sonra “akıl sağlığı” hizmeti talep etti. 
İsrail gazetesi "Jerusalem Post" tarafından 14 Haziran 2024 Cuma günü yayınlanan bir raporda , Gazze Şeridi'nden dönen işgal askerlerinin yaşadığı "endişe verici" ruh sağlığı durumu vurgulandı. 

Gazze'deki savaş sırasında yaşadıkları travmatik deneyimler sonucunda 10.000'den fazla İsrail askerinin ruh sağlığı hizmeti talebinde bulunduğunu söyledi. 

Psikolojik ve fiziksel baskılar subaylar ve askerler arasında çok sayıda intihara yol açtı. 

Raporlar ayrıca İsrail ordusunun 1973 savaşından bu yana görülen en kötü ruh sağlığı krizinden muzdarip olduğunu da gösterdi. 

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un yaptığı ankette askerlik hizmetinde kalma isteğinin azalmasıyla birlikte işgal ordusu, Gazze'deki askeri çalışmalarına destek verecek gönüllü arayışını sürdürüyor.

İsrail ordusu, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralanan asker sayısının 3 bin 763'e ulaştığını, bunların 1.902'sinin aynı ayın 27'sinde başlayan kara savaşlarından bu yana yaralandığını kabul etti.

Savaşın başlangıcından bu yana işgal ordusunda ölenlerin sayısı 646 asker ve subaya ulaştı; buna Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında öldürülen 294 kişi de dahil. Ancak İsrail hastaneleri ve medyası, olayda ölen ve yaralananların gerçek sayısını doğruladı. Ordu açıklanandan daha büyük.

 

Güncellenme Tarihi : 16.6.2024 19:58

İLGİLİ HABERLER