Gündem
  • 5.3.2024 20:05

İsrail medyası : Washington İsrail'e olan güvenini kaybetti

Biden yönetimi, Netanyahu hükümetine karşı "umutsuzluk ve aşırı hayal kırıklığı" yaşıyor.. İbrani medyası: Washington İsrail'e olan güvenini kaybetti 

Amerikan yönetimiyle temas halinde olan İsrailli yetkililer, tutuklu takası anlaşmasına ilişkin devam eden görüşmelerin ışığında, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile İsrail hükümeti arasındaki ilişkilerde derin bir krizin varlığını ve güven eksikliğini ortaya çıkardı. 
Haber İsrail'in en çok izlenilen kanallarından  Kanal 13 ağı tarafından yayınlandı..

Kanalın aktardığı ancak ismini vermediği kaynaklar, üst düzey bir yetkilinin kanala söylediği gibi, Amerikan yönetimi içinde "aşırı hayal kırıklığı" ve "umutsuzluktan" söz ediyordu; " 

Mevcut Amerikan yönetiminde İsrail'e yönelik bir hayal kırıklığı hissi hakim. Biden yönetimi İnsani açıdan İsrail hükümetinden vazgeçti.”

Aynı kaynak, Amerikan yönetimi içinde taleplerinin sürekli ertelendiğini düşünenlerin bulunduğunu, Binyamin Netanyahu hükümetinden duyduklarının sadece "sohbet ve bahane" olduğunu ifade etti.

Büyük eleştiri

Yetkili, geçtiğimiz hafta Gazze Şeridi'nin kuzeyinde meydana gelen ve yardım TIR'ının etrafında toplanan 100'den fazla kişinin şehit olduğu Un yardımı faciasına değinerek , "Olay İsrail'e büyük zarar verdi" dedi. 

Ayrıca Amerikan hükümetinin "gerekçelerin değişmediğine inandığına inanıyor. İsrail ordusu onları vuran kişi olmasa bile, İsrail'in Gazze'deki durumdan ve oradaki yaygın açlıktan sorumlu olduğunu" belirtti.

Biden yönetiminin siyasi davranışları ve Gazze Şeridi'ndeki “ertesi gün” konusunda da büyük eleştiriler var ve yetkili şunları söyledi: “Başbakan Binyamin Netanyahu'nun planı Kabine'ye sunduğunu görüyorlar ama bu sadece genel bir yönlendirme. ” 

"Askeri harekat var ama aradıkları siyasi hedef belli değil. Askeri harekât sizi nereye götürecek? Siz Hamas'ı parçalamaya çalışırken onun yerine ne inşa ediyorsunuz? Kaos hakim." Orası."

Güncellenme Tarihi : 5.3.2024 20:15

İLGİLİ HABERLER