Gündem
  • 5.3.2024 20:00

Yemen Umman Denizi'nde Amerikan savaş gemisini ve İsrail tankerini vurdu

Yemen, Umman Denizi'nde İsrail gemisini, Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerini vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Umman Denizi'nde İsrail'in MSC SKY gemisine saldırı düzenledi, ölü sayısı doğrulandı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Pazartesi günü yaptığı duyuruda, halihazırda sürmekte olan İsrail soykırımıyla karşı karşıya olan Gazze halkına ve Direnişlerine destek kapsamında ve ABD-İngiltere saldırılarına yanıt olarak Kızıl Deniz ve Umman Denizleri'nde iki ayrı operasyonun gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Tuğgeneral Yahya Saree, akşam yaptığı açıklamada, Yemen Deniz Kuvvetlerinin Umman Denizi'ndeki MSC SKY İsrail gemisini hedef aldığını ve doğrudan vurduğunu belirterek, operasyonun "uygun" deniz füzeleri kullanılarak gerçekleştirildiğini ortaya koydu.

İngilizler Kızıldeniz'de bir tankerin alev aldığını doğruladı

Yemenli Husi grubu , 4 Mart 2024 Pazartesi günü, İngiliz Deniz Ticaret Operasyonları Otoritesi'nin bir saldırı düzenlediğini duyurmasından saatler sonra, Arap Denizi'nde bir İsrail gemisini ve Kızıldeniz'de Amerikan savaş gemilerini füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu . Kimliği belirlenemeyen bir geminin içinde yangın çıkmıştı. 

Grubun askeri sözcüsü Yahya Saree, yaptığı açıklamada, "Gruba bağlı Yemen deniz kuvvetleri, Arap Denizi'nde MSC SKY adlı İsrail gemisine yönelik bir hedef operasyonu gerçekleştirdi" dedi.

Ayrıca şunları ekledi: "Operasyon bir dizi uygun deniz füzesi ile gerçekleştirildi ve isabet doğrudan oldu."

İsrail gemisini hedef almanın, "Kızıldeniz'deki bir dizi Amerikan savaş gemisine bir dizi balistik füze ve insansız hava aracıyla yapılan niteliksel bir operasyonun gerçekleştirilmesinden saatler sonra gerçekleştiğini" açıkladı.

Pazartesi günü erken saatlerde, İngiliz Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi (UKMTO), Pazartesi akşamı, Yemen'in güneyindeki Aden kıyısı açıklarında hedef alınması sonucu hasar gören bir gemide yangın çıktığını duyurdu.

Yetkili, X platformunda yaptığı açıklamada, "Yemen'de Aden'in 91 deniz mili güneydoğusunda meydana gelen bir olaya (deniz saldırısı)" ilişkin rapor aldığını belirtti.

Kimliği belirlenemeyen bir geminin kaptanı, iki patlamanın meydana geldiğini, bunlardan birinin gemide yangın ve dumana yol açtığını ve hasara yol açtığını, diğer patlamanın ise gemiden uzakta meydana geldiğini bildirdi. Daha sonra "olay sonucunda herhangi bir mağdurun tespit edilmediğini" açıkladı.

İngiliz otoritesi, daha fazla ayrıntıya yer vermeden şöyle devam etti: "Yetkililer olayı araştırıyor ve gemilere transit sırasında dikkatli olmalarını ve herhangi bir şüpheli faaliyeti bize bildirmelerini tavsiye ediyoruz."

İkinci saldırının Kızıldeniz'deki birçok ABD savaş gemisini hedef alan bir dizi insansız hava aracı ve balistik füzenin fırlatılmasını içerdiğini de sözlerine ekledi.

"Bu iki operasyon aracılığıyla, savaş gemilerini ve savaş dışı gemileri aynı anda hedef alma yeteneğimizi teyit ediyoruz." diyen Saree, ordunun Gazze'deki mazlum halka destek amacıyla her iki denizdeki düşman hedeflerine karşı daha fazla operasyon düzenlemekten çekinmeyeceğine söz verdi. ve Yemen'i yabancı askeri saldırılara karşı korumak.

Basın brifingini sonuçlandırırken, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Filistin'in yanında yer almaya devam edeceğini ve "saldırı durana ve bölgemizdeki kuşatma bitene kadar İsrail gemilerinin veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin Arap ve Kızıldeniz'de seyretmesini önleyeceğini" yineledi. Gazze Şeridi'ndeki sadık kardeşler ayağa kalktı."

Sana hükümetindeki Yemen Dışişleri Bakanlığı cumartesi günü yaptığı açıklamada, "ABD ve İngiltere tarafından desteklenen Siyonist inatçılığın ışığında" Yemen'in, İsrail varlığına bağlı gemilerin girişini engelleme konusunda kararlı olduğunu doğrulamıştı.

"Washington ve müttefiklerinin İsrail'e siyasi, maddi, askeri ve lojistik olarak sağladığı sınırsız destek nedeniyle, Güvenlik Konseyi'nin İsrail'deki rolünü yerine getirmesini engellemek de dahil olmak üzere, Siyonist yükselişinden ABD'yi doğrudan sorumlu tutuyoruz." Bakanlık yaptığı açıklamada, "Uluslararası barış ve güvenliğin korunmasını istiyoruz" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 5.3.2024 20:45

İLGİLİ HABERLER