Gündem
  • 18.10.2024 11:12

İsrail ordusu : Güney Lübnan'da 5 askerimiz daha öldürüldü

Güney Lübnan'da 5 İsrail askeri daha öldürüldü

Lübnanlı El Mayadin gazetesinin muhabiri, 40 kişilik İsrail askeri gücünün Güney Lübnan'daki Ramya kasabası yakınlarındaki bir noktaya girdiğini, çatışmaların yaşandığını ve çok sayıda kişinin öldüğünü bildirdi.

Öte yandan Lübnan Hizbullahı, hava savunma birliklerindeki savaşçılarının Güney Lübnan üzerinde iki İsrail İHA'sını yüzeyden havaya füzelerle hedef aldığını ve bunların geri çekilerek Lübnan hava sahasını terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Press TV'nin yerel Lübnan medyasına dayandırdığı habere göre, güney Lübnan'da direnişin saldırganlıklara karşı devam etmesi üzerine en az 5 İsrail askeri öldürüldü, 15 asker de yaralandı. 

İsrail medyası ayrıca Hayfa'daki Rambam Hastanesi'ne inen 8 askeri helikopterin yanı sıra Beilinson Hastanesi'ne ve Tel HaShomer'e birer helikopterin indiğini bildirdi.

İsrail medyası ayrıca çok sayıda İsrail askeri helikopterinin Lübnan Sağlık Bakanlığı'na bağlı çeşitli hastanelere indiğini bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, perşembe günü Güney Lübnan'da düzenlenen askeri operasyonlarda beş askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, askerlerin Binbaşı Ofek Bachar, Yüzbaşı Elad Siman Tov, Kıdemli Çavuş Elyashiv Eitan Wieder, Kıdemli Çavuş Yakov Hillel ve Kıdemli Çavuş Yehudah Dror Yahalom olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre olayda bir subay ve iki asker ağır yaralandı. Bu askerler hastaneye kaldırıldı ve ailelerine haber verildi.

İsrail güçleri , Hizbullah'a karşı 1 Ekim'de İsrail'in kuzey sınırına düzenlediği saldırının ardından Güney Lübnan'da kara harekâtı düzenliyor .

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.10.2024 11:15

İLGİLİ HABERLER