Gündem
  • 23.8.2024 22:56

İsrail Suriye'de devrim muhafızları karargahını vurdu

İsrail, İran Devrim Muhafızları ve Suriye ordusunun askeri üslerini vurdu!

İsrail'in, Suriye'nin orta kesimindeki Hama şehrinde bulunan İran Devrim Muhafızlarına ait bir mühimmat deposu ve Suriye ordusuna ait birden fazla askeri noktaya hava saldırısı düzenlediği ileri sürüldü.

İsrail Savaş uçakları, Suriye'de yer alan İran Devim Muhafızları güçlerine ait bölgeleri ve Suriye ordusuna ait askeri üslere saldırı düzenledi.

 

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARINA AİT MÜHİMMAT DEPOSU HAVAYA UÇURULDU

Suriye yönetimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail savaş uçaklarının Hama'nın güneyinde yer alan İran Devrim Muhafızlarına ait Askeri Bilimsel Araştırma Merkezi ve Hattap askeri mühimmat deposu ile batısındaki 47. Tugay Üssü'ne saldırı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Söz konusu iddiaya ilişkin, İsrail ve Suriye yönetiminden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

SURİYE 7 SİVİLİN YARALANDIĞINI DUYURDU
Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail'in Suriye'nin orta kesimine düzenlediği hava saldırılarında yedi sivilin yaralandığını bildirdi.

İsrail, 2011'de başlayan iç savaşta Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı desteklemeye başlamasından bu yana nüfuzunun arttığı Suriye'de, İran bağlantılı hedeflere yönelik saldırılarını yıllardır sürdürüyor.

İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarının, Gazze'de savaşın başladığı geçen ekim ayından bu yana keskin bir şekilde yoğunlaştığı bildiriliyor.

Suriye Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait bazı roketleri düşürdüğünü bildirdi.

Açıklamada, "Saldırıda yedi sivil yaralandı ve maddi hasar meydana geldi" denildi.

Suriye'deki saldırılara ilişkin özel raporlara genellikle yorum yapmayan İsrail'den olaylarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. REUTERS


 

Güncellenme Tarihi : 23.8.2024 23:05

İLGİLİ HABERLER