Gündem
  • 31.3.2013 16:03

İsrail Türkiye'den özür dilemedi

Mavi Sürmeli Otel'te DSP Adana İl Kongresi'ne katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, burada yaptığı konuşmada, gündemdeki konuları değerlendirdi. İsrail'in Türkiye'den özür dilemediğini öne süren Masum Türker, "İsrail, Türkiye Cumhuriyeti'nden değil, o gün şehit olan, vefat eden 9 vatandaşımızın ailesinden özür diledi. Özrün altında 'Ölen insanların ailelerinden özür diliyoruz' yazıyor. Bunu havalı bir şekilde anlatmasınlar. Bize deniliyor ki, 'Biz özür dilettik, onlarla anlaştık'. Ama öyle değil. Peki o özür nereden yapıldı? Bunu ilk defa buradan söylüyorum. O özür bir konteynırdan yapıldı ve o konteynırda Obama da vardı" diye konuştu.

ULUSAL BİRLİĞİMİZİ BOZACAK SENARYOYU BAŞBAKAN YÖNETİYOR

Yabancı ülkelerin Türkiye üzerinde oyun oynadığını iddia eden Türker, "Türkye'de ulusal birliğimizi, yani milli birliğimizi bozmaya yönelik senaryoyu maalesef bu ülkeyi yöneten Başbakan yönetiyor. Bu senaryo milliyetçiliği yok etme senaryosudur" dedi.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında Türk bayrağı olmadığı için karşı miting yapanları de eleştiren Türker, şunları söyledi:

"Diyarbakır'daki törende Türk bayrağı yokmuş diye bayrak mitingleri yapılıyor. Diyarbakır'da Kürdistan bayrağı asarak, Türkiye'de konfederasyon kurulması öneriliyor. O bayrak lafına kim dikkati çekti? Başbakan dedi ki; 'Her şey güzeldi bir tek Türk bayrağı yoktu.' Ertesi gün onun meşhur milletvekili danışmanı bir gazeteye verdiği yazıda 'Abdullah Öcalan'la Tayyip beyin görüşleri yüzde 95 örtüşüyor' diye yazdı. Nerede örtüşüyor? Din milliyetçiliğinde. Hepiniz hatırlayın, Tayyip Erdoğan Refah Partisi'nin il başkanı olduğu dönemlerde, yapılan toplantılarda Türk bayrağı yerine, yeşil bayrak görüyorduk. Onun için ne fark ediyormuş ki? O zaten bayraksız. Tören yapmaya, komplo yapmaya, alışmış bir insan. Bugün ülkemizin başbakanı. Şimdi nasıl inanacaksın? O zaman da Türk bayrağını reddetmiştin. Şimdi dikkati ona çekiyorsun. Peki neden sadece bayrağı çekiyorsun? Orada Kürdistan marşı da okundu. Başbakan ve bakanları kendilerine verilmiş olan yapıyı dizayn ediyor."

TÜRKER KONUŞURKEN KAVGA ÇIKTI

Bazı Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Masum Türker'in konuşması sırasında bir grup genç arasında kavga çıktı. Yüreğir ilçe örgütünün salonu doldurmak için getirdiği gençler arasında çıktığı iddia edilen ve nedeni bilinmeyen kavgaya polis ekipleri hemen müdahale etti. Birbirlerine yumruk sallayanların dışarıya alınmasıyla konuşmaya devam eden Türker, "Her kongrede böyle şeyler yaşamaya başladık" diye geçiştirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER