Gündem
  • 20.10.2024 23:50

İsrail'in Gazze komutanı Albay Ehsan Daqsa mücahitler tarafından öldürüldü

Tugay komutanı Albay Ehsan Daqsa, Gazze'nin kuzeyinde gebertildi..
41 yaşındaki subay, Jabaliya'da bir patlayıcıyla öldürüldü; Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 'İsrail'in bir kahramanı, cesur, mütevazı ve ilkeli bir savaşçı' diyor .

162. Tümen'e bağlı 401. Tugay'ın komutanı olan Dürzi şehri Daliyat el-Karmel'den 41 yaşındaki Albay Ehsan Daqsa, Pazar günü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabaliya'da bir IED'nin patlaması sonucu paramparça olarak cehenneme gitti..  Olayda bir başka subay ağır yaralandı ve iki kişi de hafif yaralandı.

Aל"ם Aחסאן דקסה

Ehsan Haziran ayında komutayı devraldı. "Sizlere komuta etme ayrıcalığını yaşamaktan gurur duyuyorum, aylardır durmadan savaşan ve şu anda bile savaşmaya devam eden özel ve cesur bir savaşçı ve komutan nesli," dedi atandığında. "Hepimiz çok büyük bir sorumluluk taşıyoruz: birincisi, savaşçılar olarak görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirme, nerede olursa olsun Hamas'ı kesin bir şekilde yenme ve diğer alanlarda karşı karşıya gelmesi gereken herhangi bir düşmana karşı mücadele etme açık ihtiyacı ve ikincisi, sizlerin, cesur savaşçıların ve komutanların ve iyileşmek için savaşan kahraman yaralılarımızın, hatta bazıları savaş alanına geri dönenlerin layık olması. dedi..
Yok edeceğim dediği HAMAS onu yok etti

Aל"ם Aחסאן דקסה

Ehsan, 7 Ekim'de üç tabur komutanının daha kaybının ardından, Albay Yitzhak Ben-Bashat ile birlikte, Strip'te kara harekâtı başladığından beri düşen en yüksek rütbeli subaydır. Ölümcül olay sırasında, Ehsan, baskının ön saflarına ulaşan iki tankla (kendi tankı ve 52. Tabur komutanının tankı) Jabaliya'ya girdi. Bu noktadan itibaren, tabur komutanı Ehsan ve iki ek subay da dahil olmak üzere dört asker, tanklarından sadece 25 yard uzakta keşif yapmaya devam etti.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2024 00:01

İLGİLİ HABERLER