Gündem
  • 19.10.2024 09:31

İsrail'in merkezinde İHA saldırısı.. Hizbullah dronu Netanyahu'nun konutunu vurdu

Sirenler, İsrail'in merkezinde İHA saldırısı uyarısı yapıyor, Sezariye'de İHA düştü..

Lübnan'da fırlatılan bir insansız hava aracı, Netanyahu'nun özel konutunun bulunduğu varlıklı bir mahalledeki bir binayı vurdu; Mahallede şiddetli patlama yaşandı.. Vurulan binanın Netanyahu'nun özel konutu olduğu iddia edildi..
Lübnan'dan atılan roketler Celile Denizi'ne düştü ..

Kamikaze İHA'sı, Netanyahu'nun evini vurdu

Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir kamikaze İHA'sı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evini hedef aldı. İsrail hükümeti, İsrailli basın organlarına yayın yasağı getirdi. Netanya'nun ofisi açıklama yaptı.

Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir kamikaze İHA'sı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evini hedef aldı. Görgü tanıkları, İHA'nın pikesi sonrası büyük bir patlama gördüklerini aktardı.

İHA saldırısı esnasında herhangi bir siren duyulmadığı aktarıldı. İsrail hükümeti, İsrailli basın organlarına haberle ilgili yayın yasağı getirdi.

Netanyahu'nun hükümet ofisi, açıklama yaptı. Netanyahu'nun Kayserya'daki evinin vurulduğunu doğruladı, fakat Netanyahu'nun o esnada evde bulunmadıklarını söyledi. Hükümet ofisi, Netanyahu'nun yaralandığı iddialarını reddetti. 

Sirenler zalıyor…
İsrail'in merkezinde İHA saldırısı uyarısı yapıyor, Sezariye'de İHA düştü

Sabahın erken saatlerinde Tiberias ve çevresini hedef alan İHA sızmaları ve roket saldırıları başladı. Roketlerin Celile Denizi'ne düştüğü ve herhangi bir yaralanmaya neden olmadığı görüldü.

Olay, Hayfa Körfezi bölgesinde düşman insansız hava araçlarının sızması konusunda uyarıda bulunan sirenlerin etkinleştirilmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti. 

Tel Aviv ve şehrin kuzeyindeki bölgelerde de herhangi bir patlama duyulmasa da, insansız hava aracı saldırısı uyarısı veren sirenler duyuldu.

"Geçtiğimiz saat içerisinde, üç İHA'nın Lübnan'dan İsrail topraklarına geçtiği tespit edildi," dedi IDF bir bildiride. "Bir İHA daha Sezariye bölgesindeki bir yapıya çarptı. Burada da şiddetli patlama yaşandı..Olay sırasında, Glilot askeri üssünde sirenler aktive edildi. Bölgede ek Hizbullah uçağının varlığı dışlandı."

Ordu ayrıca bir roketin Lübnan sınırını geçip Hayfa Körfezi bölgesindeki açık bir alana düştüğünü söyledi. Orada da herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İsrail polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, Kayserya kentinde İHA'nın bir binaya isabet etmesi nedeniyle polisin yoğun biçimde bölgede konuşlandığı, herhangi bir patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama-tarama yaptığı belirtildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Öte yandan, İsrail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2024 10:21

İLGİLİ HABERLER