Gündem
  • 23.1.2022 22:09

İstanbul-Ankara kara ulaşımı durdu

İstanbul-Ankara kara ulaşımı durdu

İstanbul-Ankara arasında TEM otoyolu ve devlet karayolu, tüm araç trafiğine kapatıldı.

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda yol kapandı, seferler durduruldu, insanlar mahsur kaldı

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "İstanbul Ankara TEM ve Devlet Yolu, Gerede Düzce arası kesim yoğun kar yağışı nedeniyle, güvenli trafik akışı sağlanana kadar, tüm araç geçişlerine kapatılmıştır" denildi. Ayrıca, ülke genelinde birçok yol kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı, çok sayıda insan ve araç mahsur kaldı. Türk Hava Yolları (THY) ise Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 31 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yurdun dört bir yanında kar nedeniyle kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından bir duyuruda bulunarak Gerede-Düzce arası otoyol ve devlet yolunun yoğun kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapandığını açıkladı. Vali Şahin, "İstanbul istikametine yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmaması gerekmekte olup; yola çıkmış araçlar ise görevlilerimizce yönlendirilen yerlerde bekletilecektir." dedi.


Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 23 Ocak 2022 Pazar saat 21.00 itibarıyla kar ve tipi dolayısıyla kapanan yolların güncel hali şu şekilde açıklandı:

- İstanbul-Ankara arasında TEM Otoyolu ve devlet karayolu tüm araç trafiğine kapatılmıştır.
- Nevşehir-Aksaray Yolu ulaşıma açılmıştır.
- Yozgat İl Sınırı- Yıldızeli - Sivas Yolu ulaşıma açılmıştır.
- Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine kapatılmıştır. Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araçlar için trafiğe kapatılmıştır.
- Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu tüm araçlar için ulaşıma açılmıştır.
- Konya Seydişehir – Antalya Akseki Yolu (Alacabel Mevkii) ulaşıma
kapatılmıştır.
- Konya’yı Ankara, Aksaray, Akşehir, Ereğli, Beyşehir, Seydişehir, Ladik, Obruk, Karapınar ve Karaman’a bağlayan yollar kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin bulunmamasından dolayı ulaşıma kapatılmıştır.
- Kayseri-Malatya Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
- Pınarbaşı-Gürün, Pınarbaşı-Göksun ve Şarkışla-Pınarbaşı Yolları ulaşıma kapatılmıştır.


• Sivas-Erzincan Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Kangal-Divriği-Arapgir Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Zara-Refahiye Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Kahramanmaraş-Göksun Yolu TIR trafiğine kapatılmıştır.
• Taşkent-Sarıveliler Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Akşehir-Isparta Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Kağızman-Ağrı Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Akçakoca-Düzce Yolu Kabalak Mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine
kapatılmıştır.
• Antalya-Mersin Yolu Gazipaşa-Anamur kesimi heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılmıştır.
• Diyarbakır-Siverek Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Diyarbakır-Bingöl Yolu ulaşıma kapatılmıştır.
• Siverek- Adıyaman Yolu ulaşıma kapatılmıştır.

 
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda yol kapandı, seferler durduruldu, insanlar mahsur kaldı
 

Bolu'da geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olan kar yağışı şiddetini artırarak devam ediyor. Kar yağışının etkili olduğu yollarda kar küreme ve tuzlama araçları yolları açık tutabilmek için aralıksız olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D-100 karayolu Bolu Dağı güzergahının İstanbul ve Ankara yönleri tüm araçların geçişine kapatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine kapatılmıştır. Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araçlar için trafiğe kapatılmıştır” denildi.

İSTANBUL-ANKARA YOLU KAPATILDI

Karayolları, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul Ankara TEM ve Devlet Yolu, Gerede Düzce arası kesim yoğun kar yağışı nedeniyle, güvenli trafik akışı sağlanana kadar, tüm araç geçişlerine kapatılmıştır. Ekiplerimiz çalışmaya devam etmektedir. Yol güvenli hale gelince tekrar trafiğe açılacaktır” açıklaması yaptı.

TEM AÇILDI, D-100’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Şiddetli kar nedeniyle kapanan TEM Otoyolu’nun İstanbul ve Ankara istikametleri kar küreme çalışmalarının ardından yeniden trafiğe açıldı. Kapanan diğer geçiş güzergahı D-100 karayolunda ise ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor. Bölgede kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

YOLDA KALANLARA SU, MEYVE SUYU VE KEK DAĞITILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda kalan çok sayıda araçta bulunanlara kek, meyve suyu ve su dağıtıldı. Ayrıca hazırlanan binlerce sandviç gece boyunca yolda kalan araçlardaki vatandaşlara dağıtılacak.

VALİ ÜMİT: MECBUR KALMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYALIM

Bolu Valisi Ahmet Ümit, şunları söyledi:

* Kış koşullarına uygun olmayan araçlarla kesinlikle yola çıkmayalım. Ayrıca mecbur kalmadıkça, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Bu kar yağışı doğal bir olay. Bunun önüne geçmek mümkün değil.

* Olağanüstü bir şekilde ekiplerimiz çalışıyor ve gerekli hizmeti sunmaya çalışıyorlar. Bu şartlar altında trafiğe çıkmamak en doğru yol mecbur olmadıkça.

* Birkaç gündür bu kadar yoğun kar yağışına rağmen ölümlü kazamız olmadı. Bugün de kayda değer bir kazamız yok.

* Bolu Dağı’ndan geçecekse eğer bir sürücü buradaki şartları bilmeli ve buna göre hareket etmeli.

THY: 31 SEFER İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 31 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Üstün, açıklamasında “Olumsuz hava koşullarını tüm otoriteler ile iş birliği içerisinde takip ediyoruz. 24 Ocak tarihli, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 31 seferimiz iptal edilmiştir. Seyahatiniz öncesinde uçuşunuzun durumunu kontrol etmenizi öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL-ERZURUM KARAYOLU TIR TRAFİĞİNE KAPATILDI

Kar yağışının etkili olduğu Bingöl’de, Erzurum karayolu geçici olarak TIR geçişlerine kapatıldı. Bingöl Valiliği tarafından “Bingöl-Erzurum karayolunun 0-89 kilometreleri arası yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle saat 19.30 itibari ile ikinci bir duyuruya kadar TIR trafiğine kapatılmıştır” açıklaması yapıldı.

SAMSUN İSTİKAMETİ TRAFİĞE KAPATILDI

E-5 karayolunda yolcu otobüsü de dahil çok sayıda aracın birbirine girdiği zincirleme kaza nedeniyle Samsun istikameti trafiğe kapatıldı. Yolda kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluştu.

Amasya-Samsun Havza tünelleri çıkışında bulunan sürücüler, saatlerce kar altında beklediklerini belirterek bölgeden görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Dün akşam da Samsun'un Kavak ilçesinin çıkışında Samsun-Ankara karayolunda zincirleme kaza meydana gelmiş ve çok sayıda araç yolda mahsur kalmıştı.

TOKAT’TA YOLCU OTOBÜSLERİNE ‘KAR’ ENGELİ

Tokat’ta dün geceden itibaren başlayan kar yağışı, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle tipiye dönüştü. Tokat’ı, Sivas, Ordu, Erzincan ve Amasya’ya bağlayan kara yollarında kar yağışı ve tipi nedeniyle otobüs seferleri durduruldu. Tokat Otogarı’nda bekletilen yolcular, öğrenci yurtlarında misafir edilmeye başlandı.

TOKAT-ERZİNCAN YOLU AĞIR TONAJLI ARAÇLARA KAPATILDI

Tokat’ın Erbaa ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Trafik ekipleri ağır tonajlı TIR ve benzeri araçların geçişine izin vermedi. Araçlar Tokat-Erzincan yönündeki bir akaryakıt istasyonunda bekletiliyor.

Karayolları ekipleri sabah saatlerinden itibaren D-100 kara yolunun trafiğe açık kalması için çalışma yapıyor. Bölgede kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. İstanbul’dan Erzurum’a giden TIR şoförü Mehmet Emre İnce, “Düzce’den buraya kadar geceden beri kar yağıyor. Bu şekilde kaldığımız bir yer olmamıştı. Burada daha yoğun yağıyor. Bekliyoruz” dedi.

MALATYA-KAYSERİ VE MALATYA-SİVAS KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Malatya’nın Darende ilçesinde geceden bu yana etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya-Kayseri ve Malatya-Sivas karayolu ulaşıma kapandı. Polis ekipleri, ilçe çıkışında araçların Gürün ve Pınarbaşı yönüne geçişine izin vermedi.

Beklemeye geçen sürücü ile yolcular ise Darende Anadolu Lisesi kız öğrenci pansiyonuna getirilerek misafir edildi. Yolun açılmasını bekleyen 100 kişiye yakın kişiye, yiyecek ve içecek ikram edildi.

DİYARBAKIR’DA OTOBÜS SEFERLERİ DURDURULDU, YOLCULAR OTOGARDA BEKLETİLİYOR

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak için önümüzdeki bir hafta boyunca yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Diyarbakır Valiliği de sürücüleri, mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamaları yönünde uyardı.

Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa yolu, Bahçe-Nurdağı-Gaziantep ve Konya Seydişehir-Antalya Akseki yollarının kapalı olması nedeniyle Diyarbakır otobüs terminalindeki tüm otobüs seferleri durduruldu.

OTOBÜSLER VE YOLCULARI MAHSUR KALDI

Siirt, Batman ve Şırnak'tan batı bölgelerindeki illere gitmek için Diyarbakır'a gelen otobüsler de yolcularıyla birlikte Diyarbakır otobüs terminalinde bekletilmeye başlandı.

Bir otobüs firması yetkilisi, Batman'dan çıkan iki aracın Şanlıurfa yolu üzerinde Karacadağ bölgesinde mahsur kaldığını ve bölgeden gelen diğer araçların da Diyarbakır otogarında bekletildiğini belirterek, “Kar yağışı ve trafik kazaları nedeniyle yollar kapalı, bu nedenle Diyarbakır'daki tüm seferler iptal edildi. Diğer illerden gelen araçlar da burada mahsur kaldı. Batman'dan gelen aracımızın yolcularına yolların kapalı olduğunu söyledik. Beklemeye devam ediyoruz. Yollar açılmazsa otobüs Batman'a geri dönecek” dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2022 21:32

İLGİLİ HABERLER