Gündem
  • 26.8.2024 17:06

İstanbul Sözleşmesi'nin mucidi Özlem Zengin Cumhurbaşkanı ve Dine hakaret eden Dilruba'ya sahip çıktı

AK Parti'den Özlem Zengin'den ‘Dilruba’ kararına sert eleştiri: Tutuksuz yargılanmalı

Dilruba Kayserilioğlu'nun İzmir'de verdiği sokak röportajındaki sert ifadeleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümete yönelik eleştirileri tartışma konusu olmuştu. Kayserilioğlu'nun tutuklanması geniş bir kamuoyunda tepki çekmiş, muhalefet cephesinden serbest bırakılması için çağrılar yapılmıştı. Bu tartışmaların ortasında, AK Partili Özlem Zengin’in Kayserilioğlu’nun tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten açıklamaları, sosyal medyada büyük etki yaptı..

Türkiye’deki Instagram yasağı kararına karşı sokak röportajında sert bir tepki gösteren Dilruba Kayserilioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştirerek sosyal medyanın önemine dikkat çekti. Kayserilioğlu, "Sosyal medyayı kullanan influencer'lar var. Türkiye'nin hatta dünyanın artık yüzde 90'ı geçimini Instagram üzerinden sağlıyor. Hiçbir gerekçe sunmadan bir akşam çat diye 'kapattım, oldu' olmaz" diyerek karara isyan etti.

"Cumhurbaşkanına Hakaret" Suçundan Gözaltına Alındı

Kayserilioğlu’nun bu sözleri sonrası "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından gözaltına alındı. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye kararı verildi. Ancak halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutuklu kalmaya devam ediyor.

AK Partili Özlem Zengin'den Sürpriz Çıkış

Kayserilioğlu’nun tutuklanma süreci, siyasi arenada geniş yankı buldu. Muhalefet cephesi Kayserilioğlu’nun serbest bırakılması çağrısında bulunurken, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın programına katılan Zengin, "Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır. Kendisini dinledim ve bu tarz konuşmaların cahilce olduğunu düşünüyorum. Ancak tutuklu yargılanmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Dilruba K. hangi sözleri kullandı?

İzmir’de Tüylü Mikrofon’a konuşan Dilruba K., Instagram’a erişim engelinin getirilmesinin sorulması üzerine “21. yüzyılın göbeğinde kalkıp da parlamenter sistemden çıkıp, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni kalkıp da tek bir adama verirsek, o da böyle babasının çiftliği gibi, ahırı gibi kullanır. Kendi Instagram’ı açık bir şekilde cuma mesajları yayımlıyor. Ve hatta bunu destekleyenler de var: ‘Tabii ki kullanacak tabii ki açacak’ diye. Bu dediğim yanlış da anlaşılabilir başka yerlere de gidebilir. Hiç umurumda değil” sözlerini kullandı.

Ayrıca Dilruba K., Hamas lideri İsmail Haniye’nin ölümü üzerine millî yas ilan edilmesine tepki gösterdi ve “Elin arabından bize ne onun için niye yas tutalım. Yarın 40'nda da duaya çıkalım o zaman" dedi.


 

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 17:27

İLGİLİ HABERLER