Gündem
  • 26.8.2024 16:52

Uluslararası Yahudi Ağı 'Siyonist kışkırtma ve suistimali' kınadı

Uluslararası Yahudi Antisiyonist Ağı'nın (IJAN) İngiltere şubesi, geçen yılın ekim ayından bu yana her cuma akşamı saat 17.00-18.00 arasında , İsrail'in İngiltere Büyükelçisi Tzipi Hotovely'nin İsrail'in savaş suçlarına verdiği desteğe ve soykırımı kamuoyuna duyurmasına dikkat çekmek amacıyla bir protesto düzenliyor.

Batı Şeria'nın yasadışı ilhakını isteyen Hotovely, "Gazze'deki her okul, her cami, her iki ev"in yıkılması gerektiğini söyledi:

IJAN-UK ayrıca , Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Ocak ayında İsrail'in 'makul bir şekilde soykırım işlediği' yönündeki kararının ardından tüm hükümetlerin görevi olarak gördüğü Hotovely'nin soykırıma tahrik suçundan tutuklanması için avukatlara yasal işlem başlatmaları talimatını verdi .

On dokuz hafta boyunca her cuma büyükelçinin resmi konutunun dışında barışçıl bir şekilde protesto gösterileri düzenledikten sonra, IJAN, dönemin başbakanı Rishi Sunak'ın 1 Mart'ta Filistin yanlısı protestoculara polis müdahalesi çağrısı yapması üzerine polis tarafından yasaklandı ve yasak bölgesinin dışında büyükelçinin konutuna en yakın mekan olan Swiss Cottage'a taşınmak zorunda kaldı. Protestolar büyümeye devam etti ve daha fazla sayıda insan Gazze'deki soykırımın sona ermesini ve katliamda yer alan Benjamin Netanyahu, Yoav Gallant ve diğer önde gelen İsrailli isimlerin kovuşturulmasını talep etti. 

“Siyonistler, Yahudi önderliğindeki yasal barışçıl protestolarımıza cezasız bir şekilde saldırıyor”

Grup, en azından son üç aydır Yahudi öncülüğündeki protestonun, protestocuları kışkırtarak ve korkutarak protestoyu bozmaya niyetli Siyonistler tarafından saldırıya uğradığını söylüyor. IJAN protestocularının, ABD'de ve başka yerlerde Siyonistler tarafından görülenlere benzer taktiklerle, kışkırtmaya yanıt vermeyi kararlı bir şekilde reddetmelerine rağmen , İsrail soykırımının destekçileri şunları yaptı:

“Polis protesto hakkımızı koruma görevini yerine getirmiyor”

Açıklamada şöyle devam edildi:

Polis, çok sayıda mektup ve kıdemli bir memurla yüz yüze görüşmemize rağmen, barışçıl protesto hakkımızı korumada sürekli olarak başarısız oluyor ve bizi zaman zaman güvensiz bırakıyor. Aramızda ve Siyonistler arasında mesafe bırakma taahhütlerine rağmen, çoğu zaman sahadaki memurlar Siyonistleri makul bir mesafede tutmayı başaramıyor ve protesto alanımıza girmelerine, bize yaklaşmalarına ve kameraları yüzümüze doğru çekmelerine ve diğer sindirici davranışlarda bulunmalarına izin veriyor.

Geçtiğimiz hafta protestodan ayrılırken Siyonistler ayrılmamızı engellediler, hakaret, tehdit ve küfürlerle dolu bir barikat oluşturdular, insanlara saldırdılar, biri kulaklarımızın birkaç santim ötesinde son ses megafonla bağırdı. Biz dağılırken Siyonistler tarafından gözetlendik ve filme alındık ve yerel metro istasyonunun girişinde bizi bekleyip tekrar filme aldılar.

Polis zaman zaman Siyonistleri bizden uzak tuttu ve sonunda olay yerinden uzaklaştırma sağladı. Ancak çoğu zaman bu gerçekleşmedi. Polis bize "onların (Siyonistlerin) orada olma hakkı var" dedi ve protestocularımıza karşı tam önlerinde gerçekleşen tehdit ve hatta şiddet olaylarını görmezden geldi. Polis, barışın ve Kamu Düzeni Yasası'nın açıkça ihlal edilmesini görmezden geliyor. Bu etkili polislik eksikliğinin Siyonistleri cesaretlendirdiği, cezasız hareket etmelerini sağladığı ve taciz edici ve sindirici davranışlarının arttığı açık. Kullandıkları taktikler, İngiltere hükümetinin desteğine sahip İsrail büyükelçiliği tarafından yönlendirildiklerini ve örgütlendiklerini gösteriyor. Bunun daha ciddi olaylara ve protestocularımıza gerçek bedensel zararlara yol açacağından endişeleniyoruz.

Protestomuz tamamen barışçıldır ve büyükelçinin soykırımı kışkırttığı için kovuşturulması ve İngiltere'den sınır dışı edilmesi yönündeki temel talebimize katılan herkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Herkesin ırkçılık karşıtı olduğu sürece konuşabileceği açık bir mikrofonumuz var. Filistin halkının soykırımına ve etnik temizliğine karşı çıkan tüm topluluklardan 50-70 kişi (Siyonistlerin taciz ve korkutmalarına rağmen) düzenli olarak katılıyor. 

Protestomuzu sürdürmeye kararlıyız. Filistin davasının tüm destekçilerini cuma akşamları saat 17:00'de Swiss Cottage kütüphanesinin köşesinde bir araya gelmeye teşvik ediyoruz. 

IJAN ayrıca medyaya, Siyonistlerin anti-Siyonist Yahudilere ve diğerlerine yönelik saldırılarını gözlemlemek ve bunları duyurmak için Cuma akşamı protestolarına gelmeleri çağrısında bulunuyor. Şimdiye kadarki siciline dayanarak, İngiltere'nin 'ana akım' medyası çağrıyı görmezden gelecek ve aşırı sağcı Siyonist sözcülerin iddialarını incelemeden tekrarl

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 17:01

İLGİLİ HABERLER