Gündem
  • 17.9.2024 19:05

İşte İsrail'in çağrı cihazlarını patlatma anı

Lübnan güvenlik kaynağı, Hizbullah üyelerini hedef alan saldırıda patlayan çağrı cihazlarının yüzlerce kişiyi yaraladığını söyledi..


Lübnanlı bir güvenlik kaynağı CNN'e yaptığı açıklamada, Salı günü Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarını hedef alan saldırıda yüzlerce kişinin yaralandığını, devlet medyasının ise militan grubun onlarca üyesinin yaralandığını bildirdi.

İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani, İran devlet medyasına göre Beyrut'ta yaralananlar arasındaydı. Devlet medyası IRNA, eşine atıfta bulunarak, yüzeysel bir yaralanması olduğunu ve şu anda hastanede gözlem altında olduğunu bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazı bulunduran vatandaşları bunları atma konusunda uyardı ve hastaneleri "yüksek alarma" geçirmeleri konusunda uyardı.

Lübnan İç Güvenlik Güçleri, patlamaların Lübnan'ın birçok bölgesini, özellikle de Beyrut'un güney banliyölerini etkilediğini bildirdi.

Devlet medyası NNA, Lübnan'ın orta Bekaa vadisindeki Ali El Nahri ve Riyaq kasabalarında "hacklenmiş" çağrı cihazlarının patladığını ve bunun sonucunda önemli sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. Bu yerler Hizbullah'ın kaleleridir.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın aktardığına göre, Amani'nin yanı sıra İran Büyükelçiliği'nde görevli iki çalışan da yaralandı.

Gazze'de geçen ekim ayında başlayan savaşın ardından Hizbullah'a yönelik saldırılarda bulunan İsrail ordusu , olayla ilgili yorum yapmayacağını söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazı patlamalarının ardından "çok sayıda yaralının hastanelere nakledilmesi" nedeniyle Lübnan genelindeki sağlık çalışanlarından acilen işe gelmeleri istendiğini söyledi. Yetkililer ayrıca artan ihtiyaç beklentisiyle insanlardan kan bağışında bulunmalarını istedi.

Sosyal medyada ve haber ajanslarında dolaşan görüntülerde, çeşitli noktalarda şiddetli patlamalar yaşandığı görülüyor.

Bir CCTV videosunda, bir adamın süpermarkette meyve topladığı ve bir patlamanın çantasını paramparça ettiği görülüyor. Patlamayı duyan çevredekiler kaçarken, adamın alt karnını tutarak yere düştüğü görülüyor. Birkaç saniye sonra, adamın acı içinde inlediği duyulabiliyor.

Bu arada sosyal medya videoları, en az bir çocuk da dahil olmak üzere çok sayıda yaralıyı gösteriyordu. Yaralılar kan içindeydi, bazılarının yüz ve el yaralanmaları ve et yaraları vardı.

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 19:13

İLGİLİ HABERLER