Gündem
  • 21.10.2024 23:56

İşte İsrail'in Gazze komutanının öldürüldüğü o an

Üst düzey İsrailli komutanın öldürüldüğü an

TAHRAN, 20 Ekim (MNA) – İsrail ordusu, İsrail ordusunun 401. Zırhlı Tugayı Komutanı'nın Gazze'nin kuzeyindeki çatışmada öldürüldüğünü söyledi. Video görüntülerinin Albay Ehsan Daqsa'nın Kassam Tugayları'nın pususunda nasıl öldürüldüğünü gösterdiği iddia ediliyor.

Gazze'de öldürülen Dürzi IDF Albayı İhsan Daksa, 'doğal lider' olarak anıldı

'Sevgili ülke, bizden başka ne istiyorsun?' diye soruyor Dürzi dini lideri, askerlerinin kanla ödediği bedele rağmen topluluğa karşı devam eden ayrımcılığı kınadı..

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin 401. Zırhlı Tugayı Komutanı 41 yaşındaki Albay İhsan Daksa'nın pazartesi günü düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Daksa'nın memleketi olan Kuzey İsrail'deki Daliyat el-Karmel'de gömüldü..

Burada Dürzi geleneklerine göre kadın ve erkekler ayrı ayrı toplanıyordu.

Daqsa, Pazar günü Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a yönelik devam eden saldırıda öldürüldü.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin 401. Zırhlı Tugayı Komutanı 41 yaşındaki Albay İhsan Daksa'nın pazartesi günü düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Daksa'nın memleketi olan Kuzey İsrail'deki Daliyat el-Karmel'de hayat durma noktasına geldi.

Dürzi din adamları ve çeşitli rütbelerdeki üniformalı askerlerin de aralarında bulunduğu insan sel gibi akın akın kasabanın toplum merkezine akın akın geliyordu. Burada Dürzi geleneklerine göre kadın ve erkekler ayrı ayrı toplanıyordu.

Daqsa, Pazar günü Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a yönelik devam eden saldırıda öldürüldü.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin onun ölümüyle ilgili soruşturması, onun Cebaliye'de diğer subaylarla birlikte tankının dışında olduğu sırada patlayıcı bir cihazın onlara isabet ettiğini ortaya koydu.

O ve diğer iki memur, patlayıcılarla tuzaklanmış bir gözlem noktasına birkaç metre yürümüştü. Daqsa olay yerinde öldürüldü ve diğer iki memur yaralandı.

4 ay önce 401. Tugay Komutanı olan Daqsa, Gazze'deki çatışmalarda hayatını kaybeden en kıdemli subaylardan biri ve savaş sırasında ölen 13. Dürzi üyesiydi.

Eşi Huda ve üç çocuğu - 14 yaşındaki Omri, 9 yaşındaki Rif ve 4 yaşındaki Yasmin - geride kaldı.

Namazın ardından konuşmacılar birbiri ardına Daqsa'yı, askerlerine karşı duyduğu ilgi, duyarlılık, tevazu ve güçlü bir ahlaki değerlerle, sakin bir özgüven, kararlılık ve sertliği bir arada barındıran doğuştan bir lider olarak övdüler.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2024 00:11

İLGİLİ HABERLER