Dünya
  • 22.9.2024 08:55

Kabe'yi tavaf sırasında kalbi duran adam bakın nasıl kurtuldu

Kalbi durdu.. Endonezyalı bir hacı, Mekke'deki Mescid-i Haram'da düştükten sonra mucizevi bir şekilde hayatta kaldı
Suudi ambulans ekipleri, Mekke'deki Mescid-i Haram'da ani bir sağlık sorunu yaşayarak Mescid-i Haram'da tavaf yaparken yere yığılan Endonezyalı hacıyı kurtardı.
Ayrıntılı olarak, Mekke-i Mükerreme bölgesindeki Suudi Kızılayı Otoritesinden bugün Cuma günü, Mescid-i Haram'da baygın bir hacıların varlığına ilişkin bir rapor alındı. Ambulans ekipleri olay yerine gitti ve hacıların orada olduğu tespit edildi. Baygındı, nefes alıyordu ve kalbi durmuştu. Ellili yaşlarında bir adamdı.
Gelmesi 4 dakika süren ambulans ekipleri gelmeden önce vatandaşların Mekke'deki Mescid-i Haram'ın çeşitli noktalarında bulunan kalp defibrilatör (AED) cihazını kullanması, hacı adayının hayatını kurtarmakta belirleyici oldu.

Mescid-i Haram'da, Mescid-i Haram'ın farklı bölgelerini kapsayan bu cihazlardan 15 adet mevcut olup, acil durumlarda uzman ambulans ekipleri gelmeden hemen ve hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesini sağlıyor.
Ambulans ekibi geldiğinde, hastanın nabzı normale dönene kadar elektrik şoku cihazı kullanarak kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) işlemini tamamladı ve ardından tıbbi bakım altında tedavisini tamamlamak üzere Ajyad Acil Hastanesi'ne nakledildi.
Mekke'deki Mescid-i Haram'da hacılara ve camiye gelen ziyaretçilere gerekli tıbbi bakımı sağlamak üzere ileri tıbbi imkanlara sahip ambulans ekiplerinin 24 saat hazır bulunması, yaya ambulans ekiplerinin ise Mescid-i Haram'ın dış avlusundan geçmesi dikkat çekiyor. düzenli devriyeler.
 

Güncellenme Tarihi : 22.9.2024 09:03

İLGİLİ HABERLER