Gündem
  • 25.5.2022 00:45

Kadını öldüren Koça 3 yıl hapis cezası

Güney Sudan'da 'Baad' koyunu bir kadını öldürdüğü için üç yıl hapis cezasına çarptırıldı

Güney Sudan'da bir koç, ülkenin Rumbek Doğu İlçesinde bir kadını kaburgalarına birkaç kez saldırdıktan ve kafa attıktan sonra öldürdüğü iddiasıyla üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Güney Sudan'da tuhaf bir davada, bir kadını öldürmekten "suçlu" bulunarak yalnız bir koyuna üç yıl hapis cezası verildi .

Suudi günlük Gulf News gazetesine göre  ülkenin Rumbek Doğu İlçesinde geçen hafta meydana gelen olay, koyunların tekrar tekrar saldırması ve 45 yaşındaki Adhieu Chaping'e kafa çarpması ve daha sonra aldığı yaralardan dolayı öldü.

Sözcü Elijah Mabor Makuach, Sudan'ın Eye Radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, "Koç, kaburgalarına çarparak saldırıya uğradı ve yaşlı kadın hemen öldü. Rumbek Doğu'da Akuel Yol denilen bir yerde böyle oldu" dedi.

"Polis olarak görevimiz, güvenliği ve ayrı kavgaları sağlamaktır. Koç yakalandı ve şu anda Maleng Agok Payam'ın bir Polis Karakolunda gözaltında" diye ekledi.

Polis ayrıca koyun sahibini suçsuz ilan etti ve koçun suçu işlediği için tutuklanmayı "hak ettiği" konusunda ısrar etti.

Makuach, "Dava, davanın dostane bir şekilde teslim edilebileceği geleneksel mahkemeye iletilecektir." Diye ekledi.

Koyunlar şimdi önümüzdeki üç yılı Aduel County'nin ülkenin Lakes Eyaletindeki genel merkezindeki bir askeri kampta geçirecek.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2022 00:51

İLGİLİ HABERLER