Spor
  • 25.9.2004 02:27

KAYSERİSPOR'UN İSRAİLLİ OYUNCU BALİLİ, YOM KİPUR BAYRAMI NEDENİYLE MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALDI

Kayserispor’un İsrailli golcüsü Pini Balili, Yahudilerin Yom Kipur bayramı nedeniyle bugün oynanacak Samsunspor maçının kadrosunda yok.

Yahudilikte tüm günahlardan arındırıldığı için kutsal sayı- lan bu günü ibadetle geçirmek isteyen Ba- lili, durumu Kayserispor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara’ya anlattı. Durumu kulüp başkanı Memduh Büyükkılıç’a aktaran Özkara, gerekli izni aldı. Balili’ye yılda bir kez kutlanan Yom Kipur bayramı için izin verdiklerini ifade eden başkan Büyükkılıç, “Balili, Kayserispor için hayati önem taşıyan bir karşılaşma öncesinde dinî ibadetini yerine getirmek üzere izin istedi. Biz de saygıyla karşıladık.” diye konuştu. Balili ise bugünkü maçta forma giymeyi çok istediği- ni; ancak inancının gereklerini yapmak zorunda olduğunu belirtti.

İnanç ve ibadeti her şeyin üstünde tuttuklarını söyleyen Büyükkılıç, bunun örnek olmasını istedi. Kayserispor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları Samsunspor karşılaşmasının çok zorlu geçeceğini ve Balili’nin eksikliğini hissedeceklerini vurguladı. İbadetlerin hangi dine mensup olursa olsun her şeyin önünde geldiğini ifade eden Özkara, Balili’nin yerini doldurmaya çalışacaklarını söyledi. Yahudilerin ‘Yom Kipur Bayramı’ nedeniyle 26 saat boyunca karanlık bir odada dünya ile irtibatını keseceğini belirten Balili, “Bu maçta forma giymeyi çok isterdim ancak inancımın gereklerini de yerine getirmek zorundayım.” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER