Spor
  • 25.9.2004 00:14

DAUM: ''FENERBAHÇE MAÇ BİTMEDEN PES ETMEZ''

ANKARA - Birinci Süper Futbol Ligi'nde başkent deplasmanında Gençlerbirliği karşısında sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılan Fenerbahçe'de, teknik direktör Chirstoph Daum, ''Fenerbahçe hiçbir zaman maç bitmeden pes etmez'' dedi.
     Karşılaşma sonrasında yapılan basın toplantısında konuşan Alman teknik adam, kazandıkları için futbolcularını tebrik ettiğini ifade ederek, ''Her an galip geleceğimize inandık ve mükafatını aldık. Fenerbahçe hiçbir zaman maç bitmeden pes etmez. Bunun sonucunda da sahadan 3 puanla ayrıldık. İlk yarıda girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ve işimizi zorlaştırdık. Yediğimiz gol net bir gol pozisyonu değildi'' diye konuştu.
     Gençlerbirliği'nin ikinci yarıda daha iyi oyun ortaya koyduğunu ve haklı olarak öne geçtiğini vurgulayan Daum, şöyle devam etti:
     ''Biz ise sahaya az şeyler yansıttık. İlk yarıyı kontrol ettik. Oyuncularım da 'nasıl olsa oyun kontrolümüz altında golü buluruz' düşüncesiyle oynadı. Golü yedikten sonra güçlendirilmiş defansa karşı pozisyon bulmak daha zor oldu. Boşlukları bulup, sonuca gitmeyi herşeye rağmen başardık. Değiştirdiğim oyuncuların yanı sıra 6-7 oyuncu daha değiştirebilirdim. Böyle bir maçı kazanmak için ilgili şansımızı zorladık. Beraberlik sonrası baskımızı artırdık ve 3 puanı aldık. Takımım kendi kendisini ödüllendirdi.''
     Alman teknik direktör, Gençlerbirliği'ne UEFA Kupası maçında başarılar dileyerek, ''Gençlerbirliği 120 dakikaya kendisini hazırlar ve bir üst tura geçerler. Ben de kendilerini kutlarım'' dedi.
     Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erdoğan Arıca da maçtan sonra yaptığı açıklamada, beraberliğe üzülürken, mağlup olduklarını söyledi.
     Her iki takım oyuncuların da centilmence mücadele ettiklerini ifade eden Arıca, ''Bizim takımımız arzulu istekli ve coşkuluydu. Baskı altında daha fazla dirençli olmak zorundayız. Beraberliğe üzülürken, mağlup oluyorsunuz, çok üzücü'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER