Gündem
  • 1.7.2024 00:57

Kudüs Tugayları, İsrail güçlerini atıldığında patlamayan F-16 bombasını patlatarak havaya uçurdu

Direniş İsrail araçlarını imha etti, Şucaiye'deki birlikler arasında kayıplara yol açtı

Özellikle işgal güçlerinin bölgeye baskın düzenlerken geçmesi beklenen yollara çok sayıda el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın tarlası kurulmuştu. 

Cuma sabahı duyurulan ilk operasyonda grup, savaşçılarının daha önce yere yerleştirilen bir IED ile bir İsrail zırhlı aracını havaya uçurduğunu söyledi. Direniş savaşçıları, araç tarafından eşlik edilen İsrail piyade güçlerine yakın mesafeden saldırmaya devam etti. 

Grup, Doğu Şucaiye'deki Talat el-Mentar'da gerçekleşen operasyon sonucunda çok sayıda İsrail askerinin öldüğünü veya yaralandığını doğruladı. 

Grup ayrıca mahalleye doğru ilerleme ekseninde konumlanan İsrail işgal güçlerine çok sayıda havan topu attı. 

Mahalledeki Tunus mezarlığı civarında, Kudüs Tugayları savaşçıları bir İsrail zırhlı aracını, Bağdat Caddesi'ne yerleştirilen başka bir IED ile imha etti. 

Kudüs Tugayları, F-16 bombasını patlatarak İsrail güçlerini öldürdü

Ancak bu operasyonların en etkili olanı, İsrail kurtarma helikopterlerinin çok sayıda yaralıyı arayıp taşıdığı el-Şücayye'deki bir binaya kurulan pusuydu.

Kudüs Tugayları'nın gerçekleştirdiği operasyonda, kazıcı birlikleri, Şucayye'deki bir binanın içindeki tünele bubi tuzağı kurdu. 

Daha sonra İsrail piyade kuvveti, patlayıcıları ateşleyen savaşçılar tarafından binaya çekildi. Patlayıcılar arasında İsrail savaş uçağının daha önce fırlattığı patlamamış bir bomba da vardı. 

Direniş'in muharebe mühendisleri, büyük bombayı operasyon amacıyla yeniden kullanmak, binayı çökertmek ve içindekileri öldürmek için çalışmışlardı. 

Mahallede çok sayıda başka operasyon da gerçekleştirildi ve çok sayıda yaralı, çok sayıda İsrail kurtarma helikopteriyle yakındaki hastanelere nakledildi. 

Kaynaklar  Al Mayadeen'e  şu ana kadar el Şucaiye mahallesinde dört İsrail askerinin öldürüldüğünü söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 1.7.2024 01:03

İLGİLİ HABERLER