Gündem
  • 8.9.2024 20:14

Kuveyt namuzsuzluk yapan biri kadın dokuz kişiyi vatandaşlıktan attı

Bunların arasında Kuveyt'te namusa karşı suç işleyen biri kadın 9 kişiyi vatandaşlıktan çıkarıyor.

Kuveyt, bugün Cumartesi günü yayınlanan kararnamelere göre vatandaşlık kanununun ihlali nedeniyle 9 kişinin vatandaşlığını iptal etti.


Kuveyt gazetesi Al-Qabas'a göre, "Vatandaşlığın geri alınmasının nedenleri, vatandaşlığın sahtekarlıkla verilmesi veya yanlış beyanlara dayandırılması veya vatandaşlığın verilmesinden sonraki 15 yıl içinde onur veya güvene karşı suçlardan mahkumiyet arasında değişiyordu."

 Vatandaşlığı iptal edilen kişiler arasında, Kuveyt vatandaşlığına alındıktan sonraki on beş yıl içinde namusa zarar verici bir suçtan dolayı hüküm giymesi halinde vatandaşlığın geri alınacağını öngören Vatandaşlık Kanununun 13. maddesi uyarınca bir kadın da vardı. 

 Bugün erken saatlerde Kuveyt yetkilileri, Kuveyt yetkililerinin Kuveyt'in yasadışı sakinleri olarak adlandırdığı kategori olan 10.000'den fazla vatansız Bidoon insanının statüsünde değişiklik yapıldığını duyurdu.

Yasadışı İkamet Edenlerin Durumunu Ele Alma Merkezi Ajansı, 2011'den Ağustos 2024 sonuna kadar bu kategorideki 10.256 kişinin statüsünü orijinal uyruklarına göre değiştirdiğini, 6.054 kişinin statüsünün Suudi vatandaşlığına değiştirildiğini ve 1.188 kişinin statüsünün değiştirildiğini açıkladı. Aynı dönemde 868 kişinin statüsü değiştirilerek Suriye vatandaşlığına, 131 kişinin statüsü İran vatandaşlığına, 53 kişinin ise Ürdün vatandaşlığına geçmesinin yanı sıra diğer statülerde değişiklik yapılan 1.962 kişi de Ürdün vatandaşlığına geçti. milliyetler.

Bu istatistiklerin, kişinin babası, dedesi veya kendisine ilişkin belgeleri bulunan kişileri ilgilendirdiğini, vatandaşlığı kanıtlanmış başka akrabaları bulunan kişileri kapsamadığını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 9.9.2024 10:45

İLGİLİ HABERLER