Dünya
  • 24.6.2024 10:30

Kuzeyden 60 bin İsrail'den 600 bin İsrailli kaçtı

"Kuzey İsrail hayalet bir bölge haline geldi." The Sunday Times: Hizbullah saldırıları 60.000 İsrailliyi yerinden etti.

İngiliz The Sunday Times gazetesinin 22 Haziran 2024 Cumartesi tarihli saha raporuna göre, İsrail-Lübnan sınırında yer alan kasaba ve köyler, Lübnan Hizbullahı'nın aralıksız füze saldırıları nedeniyle ıssız bir alana dönüştü.

Airlines cancel Tel Aviv flights as Israelis abroad scramble for way home |  The Times of Israel

Raporda, Hizbullah'ın sürekli bombalama kampanyasının 60.000'den fazla İsrailliyi sınır bölgesindeki evlerinden kaçmak zorunda bıraktığı ve İsrail'in kuzeyindeki 43 nüfus merkezini hayalet kasabalara dönüştürdüğü açıklandı.

Gazetenin haberine göre, Kfar Varadim adlı kasabanın henüz resmi olarak boşaltılmadığı ancak sakinlerinin bir kısmının güneye, daha güvenli bölgelere kaçtığı, topyekün savaş riskinin her geçen saat arttığı konusunda uyarıda bulunulduğu belirtildi.

False Claim Attack On Israeli Festival Was A False Flag, 58% OFF

Times'ın haberine göre savaşın amaçlarından biri düşman topraklarına baskı uygulamak olsaydı, Hizbullah büyük çaplı bir saldırı düzenlemeye gerek kalmadan başarıya ulaşabilirdi.

Geçtiğimiz hafta Hizbullah, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail işgaline karşı 2 bin 100'den fazla askeri operasyon düzenlediğini açıklamıştı.

Gazete, Hizbullah'ın geçen Salı günü Hayfa limanında İsrail savaş gemilerinin üzerinde uçan bir insansız hava aracından yayınladığı sahnelere dikkat çekerek, bu hareketi en cesur hareket olarak nitelendirdi.

Sunday Times ayrıca, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın açıkladığı gibi, İsrail'in Hizbullah'ı yok edecek ve Lübnan'ı ezici bir yenilgiye uğratacak askeri kapasiteye sahip olup olmadığının hiç de net olmadığını bildirdi.

Gazete, Hizbullah'ın, İsrail'in güneyine ulaşabilecek yüzlercesi de dahil olmak üzere 150.000 roket ve mermiden oluşan bir silah cephaneliğine sahip olduğuna inanıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz 8 Ekim'den bu yana, Hizbullah da dahil olmak üzere Lübnan'daki Filistinli ve Lübnanlı gruplar, İsrail ordusuyla her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce kişi öldürülüyor ve yaralanıyor.

Lübnan'daki gruplar, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in savaşına maruz kaldığı ve binlerce kayıpla birlikte çoğu çocuk ve kadın 123 binden fazla Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı Gazze'yle dayanışma içinde olduklarını söylüyor. insanlar.

Race to escape Israel: Panic at the airport as travellers desperate to flee  war ditch luggage and race to board planes out of the country - as rockets  come down nearby |

İsrail'de kriz! 550 bin İsrailli ülkeyi terk etti

İsrail'in Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden sonraki ilk 6 ay içinde 550 bin İsraillinin ülkeyi terk ettiği belirtildi.

İbranice yayın yapan özel bir haber sitesinin Nüfus ve Göç İdaresinin verilerine dayandırdığı haberinde, yaklaşık 550 bin İsraillinin, savaşın ilk 6 ayında ülkeyi terk ettiği ve hala dönmediği belirtildi.

Haberde, savaş nedeniyle ülkeden geçici olarak kaçma ya da dönmede zorluk çekme durumunun kalıcı göçe dönüştüğü kaydedildi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de saldırılarını sürdürürken, 8 Ekim'den bu yana da Lübnan sınırında Hizbullah'la çatışmaya devam ediyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.6.2024 10:42

İLGİLİ HABERLER