Gündem
  • 14.2.2021 11:45

Laiklik kaldırılsın diyen Ayasofya İmamı'na hakaret eden Hadi Özışık tepkiler üzerine özür diledi

"Laiklik kaldırılsın" diyen Ayasofya imamına tepki gösteren Hadi Özışık özür diledi..Ayasofya’nın cami statüsünde ibadete açılmasının ardından atanan 3 imamdan biri olan Ayasofya Camii baş imamı Mehmet Boynukalın, geçtiğimiz günlerde Anayasa tartışmalarına katıldı. Boynukalın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslâm’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullandı.

Tepki verenlerin arasında iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Hadi Özışık da yer aldı. YouTube üzerinden yaptığı programda Boynukalın’ın Anayasa çıkışına sert sözlerle yüklenen Özışık, “Senin görevin günde 5 vakit Ayasofya’ya gelen insanlara namaz kıldırmak. Siyaseten görevin yok. Sana mı düşmüş Anayasa’da laiklik olmasın demek? Kimden güç alıyorsun, sen kimsin?” ifadelerini kullandı.

Özışık’ın o tepkisinde kullandığı ifadeler şöyleydi:

"Senin görevin şu: Günde 5 vakit, Ayasofya’ya gelen insanlara namaz kıldırmak. Cuma namazını eda ettirmek. Başka da bir görevin yok. Siyaseten de görevin yok. Senin asli görevin bu. Peki sana mı düşmüş, Anayasa’da laiklik olmasın demek? Sen kimsin ya? Kimden güç alıyorsun kardeşim? Gücünü bize söyle de ona göre hareket edelim, tedbirimizi alalım? Sen kimin adına racon kesiyorsun? Sen hangi kişinin nüfusunu kullanarak böyle bir ifadeyi kullanırsın, Türkiye’yi karıştırmak için fitne fesat üretirsin? Ey Boynukalın, boynun devrilsin senin. Laiklik sana niye batıyor ya?"

Hadi Özışık'a tepki

Bu sözler üzerine AKP’ye yakın çok sayıda isimden Özışık’a tepki geldi. Tepki gösterenlerin arasında Özışık destekçileri de bulundu. Bazı kişiler “Hadi Özışık denilen karakter yoksunu paralı tetikçi, Mehmet Boynukalın hocaya boynun devrilsin diyor. İslam Hukuku profesörüne sen kimsin diyor, asıl sen kimsin lan vasıfsız cahil. Ona buna şantaj yaparak geçimini sağlayan bir medya maymunusun” gibisinden yorumlar yaparken, bazı kimseler ise Özışık’ı üslubundan ötürü eleştirdi.

ekran-resmi-2021-02-14-09-26-49.png

Hadi Özışık özür diledi ve videoyu yayından kaldırdı

Gelen tepkiler üzerine Özışık bir açıklama yaptı ve söz konusu videonun bulunduğu programı YouTube yayınından kaldırdı.

Özışık şu ifadeleri kullandı:

“Herkese selam arkadaşlar, sizden gelen eleştiriler ağır basıyor, BAŞIM ÜSTÜNE demiştim. Ağırlıklı olarak üslubum konusunda sert eleştiriler alıyorum. Haklısınız, eleştiri yapmam gerekirken maksadımı aşmışım. Neredeyse hepiniz bu görüşte birleştiniz. O halde sizi dinlemek düşer bana. Üzdüğüm, gönlünü kırdığım herkesten ÖZÜR diliyorum. Videoyu da yayından kaldırıyorum.”

1.jpg2.jpg

Gazeteci Hadi Özışık, yeni Anayasa'da laiklik olmamasını talep eden Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'a gösterdiği tepkiye gelen eleştirilerin ardından özür diledi.

Gündem  Hadi Özışık korkarak geri adım attı! Prof. Boynukalın sözlerinin arkasında durarak ders üzerine ders verdi.. Hadi Özışık korkarak geri adım attı! Prof. Boynukalın sözlerinin arkasında durarak ders üzerine ders verdi

Seviyesiz bir uslüpla İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın'ı hedef alan Hadi Özışık'a tepki yağarken, Özışık geri adım atarak videosunu Youtube kanalından kaldırdı. Prof. Boynukalın ise söylediklerinin arkasında durarak bir dizi paylaşımda bulundu.

Hakaret ve beddua dili ile Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı, İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın'ı hedef alan İnternet Haber Medya Grup Başkanı Hadi Özışık'a tepki yağdı. Özışık, gelen tepkiler üzerine geri adım atarak söz konusu videoyu kaldırdı.

'İmamlık şerefli bir görevdir'

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, 'Sen imamlığını yap. Sana ne anayasadan' dedikten sonra 'Boynun devrilsin' ifadesi ile beddua eden Hadi Özışık'a imamlığın şerefli bir görev olduğunu hatırlattı:

"Namaz kıldırmak haddizatında en şerefli makamdır. İnsanlığın efendisi Hz. Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Mescid-i Nebevi'de hayatı boyunca namaz kıldırmıştır. Benim imamım, önderim, hayat rehberim, efendim, Miraç gecesi Peygamberlere namaz kıldıran İmamü'l-Mürselin Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'dir."



 Yeniakit.com.tr 

'İslam'ı anlatma görevim var'

Boynukalın, bu şerefli görevi dışında İslam Hukuku Profesörü olduğunu da hatırlatarak şunları söyledi:

"Şerefli imamlık görevim dışında İslam hukuku profesörüyüm ve İslam'ı anlatma görevim var. Bu görevi Rabbimiz bütün ilim sahiplerine yüklemiştir: 'Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden, 'Onu (Kitabı) mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz' diye sağlam söz almıştı. Fakat onlar verdikleri sözü, arkalarına atıp onu az bir karşılığa değiştiler. Yaptıkları bu alışveriş ne kadar kötüdür! (Al-i İmran Suresi, 3/187)' Hz. Peygamber Sallallahü Aleyhi ve Sellem İslam'ı tebliğ etmek için hac mevsiminde Mekke'ye gelen müşrik Arapların yanına gider ve şunu söylerdi: 'Kureyş, benim Rabbimin sözünü tebliğ etmeme mani oluyor' Kur'an'ın tebliğ edilmesi, anlatılması fitne değildir. Mekke müşrikleri de Hz. Peygamber'e fitneci gözüyle bakıyorlardı. Benim tek amacım bu İslam beldesinde Allah'ın sözünü olduğu gibi tebliğ etmektir."

 

'Bu ülkenin bir vatandaşıyım'

Kendisinin de bir vatandaş olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca ben bu ülkenin bir vatandaşıyım ve anayasanın oluşturulmasında benim de söz hakkım var. Benim gibi düşünen milyonlarca Müslüman var bu ülkede. Daha önce de dediğim gibi İslam bu ülkenin kurucu unsurudur; İstiklal savaşının ve Milli Mücadele'nin en güçlü dinamiğidir."

'Cehalet ve kibir abidesi'

İnternet Haber Medya Grup Başkanı Hadi Özışık'ın çirkin bir uslüpla Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı eleştirmesine tepki gösteren isimlerden birisi de Yeni Akit yazarı Kenan Alpay oldu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Alpay, "Cehalet ve kibir abidesi Hadi Özışık, Ayasofya Camii İmamı Prof. Mehmet Boynukalın’a terbiyesizce soruyor: 'Sen kimsin, kimin adına racon kesiyorsun?' Asıl sen kimsin, kimler adına racon kesmeye kalkışıyorsun çürük teneke? İlim ve Edep Öğren, Haddini Bil Önce!" dedi.

'Münafık ve fasık bedduacılar gibi höykürme'

Kenan Alpay, Prof. Boynukalın'ı 'fitne'cilikle itham eden Özışık'a şöyle seslendi: "Evet aynen böyle; 1921 ve 1924 anayasalarında devletin dini İslam’dır; 1937’ye dek laiklik ifadesi de hiç yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün demek ne fitnedir ne de fesat! Çürük teneke. Münafık ve fasık bedduacılar gibi 'boynun devrilsin' diye boşuna höykürme."

20 binin üzerinde paylaşım yapıldı

Hadi Özışık sosyal medyadaki duyarlı Müslümanlar tarafından, 'Hadsiz Hadi Özışık' etiketi ile eleştirildi. 20 binin üzerinde paylaşım yapıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 14.2.2021 11:49

İLGİLİ HABERLER