Dünya
  • 22.8.2024 11:08

Mahkumlara içki dağıtan belediye başkanı tutuklandı

Georgia Belediye Başkanı, mahkumlar için bir hendekte alkol sakladığı iddiasıyla ağır suçlamalarla tutuklandı

Georgia eyaletindeki küçük bir kasabanın belediye başkanı, eyalet hapishanesindeki çalışma ekibinin erişebilmesi için bir şişe cin'i yasadışı olarak bir hendeğe sakladığı iddiasıyla suçlamalarla karşı karşıya.

Thomson Belediye Başkanı 52 yaşındaki Benjamin "Benji" Cary Cranford, Çarşamba günü Georgia Soruşturma Bürosu ajanları tarafından mahkumlara yasaklı maddeler temin etme ve suç işlemeye teşebbüs etme suçlamasıyla suçlandı ve tutuklandı, WRDW-TV bildirdi .

McDuffie County Yüksek Mahkemesi'nde hazırlanan iddianamede, Cranford'ın 3 Haziran'da bir mağazaya gidip bir şişe Seagram's Extra Dry Gin satın alıp onu Georgia eyaletine bağlı Thomson kentindeki Cobbham Yolu üzerindeki bir hendeğe, Jefferson County Islah Kurumu'ndan gelen eyalet mahkumlarından oluşan bir işçi ekibinin yoluna bıraktığı iddia ediliyor.

Thomson Polisi, 6 Haziran'da GBI'dan Cranford'un mahkumlara alkol sağladığı iddialarını araştırmasını istedi.

KEFALETLE ÇIKTI
Cranford, Thomson Belediye Binası'nda gözaltına alındı ​​ve McDuffie İlçe Hapishanesi'ne gönderildi. 5.000 dolar kefaletle serbest bırakıldı. İleri bir tarihte mahkemeye çıkarılacak.

YORUM YAPAMIYORUZ
Belediye Sözcüsü Jason Smith yaptığı açıklamada, "Bu davadaki suçlamalar, Bay Cranford'un seçilmiş bir yetkili olarak görevleriyle ilgili değil. Bu sebeple yorum yapamıyoruz" dedi. Başkan'ın görevinden uzaklaştırılabileceği belirtildi.

Kent sözcüsü Jason Smith yaptığı açıklamada, "Bu davadaki suçlamaların Bay Cranford'un seçilmiş bir yetkili olarak görevleriyle ilgili olmadığını anladığımız için yorumumuz yok." dedi.

Cranford, bir panel Georgia Cumhuriyetçi Valisi Brian Kemp'e suçlamaların Cranford'un belediye başkanı olarak görev yapma yeteneğini engelleyebileceğini önerirse suçlamalar çözülene kadar görevden uzaklaştırılabilir. Bazı diğer yetkililer daha önce doğrudan görevleriyle ilgili olmayan ağır suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarında uzaklaştırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 11:13

İLGİLİ HABERLER