Dünya
  • 22.8.2024 13:50

İran, Raisi'nin ölümüyle ilgili soruşturmanın sonuçlarını açıkladı.. İşte helikopterin düşme nedeni

Kazanın nedeni hava koşulları ve ağırlıktı 

Yarı resmi İran Fars Haber Ajansı, bilgili bir kaynağa dayandırarak, 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Mayıs ayında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'yi öldüren helikopter kazasının hava koşullarından ve uçağın ağırlığı taşıyamamasından kaynaklandığını söyledi. Son soruşturmanın sonuçlarına göre gemide.

Ayrıca ana helikopterdeki yolcu sayısının normal sayıyı aştığını, sisli havalarda gerekli irtifaya çıkamayıp dağa çarptığını anlattı.

İbrahim Raisi cinayetine soruşturma
Daha önce İran'ın merhum Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin helikopter kazası faciasını araştıran soruşturma heyeti,   soruşturmanın ilk sonuçlarında herhangi bir kurşun izine rastlanmadığını, uçağın bir tepeye çarptıktan sonra yandığını açıklamıştı.

Iran helicopter crash: 'contact made' with President Ebrahim Raisi's crew —  as it happened

İran Tasnim ajansının raporuna göre, soruşturmanın ilk sonuçlarında "helikopterin geri kalan kısımlarında mermi veya buna benzer herhangi bir iz bulunmadığı" ve "şüpheli bir durum tespit edilmediği" belirtildi. veya şüpheli.”

"Helikopter belirlenen rotasından sapmadı ve bir tepeye çarpınca yandı" diye ekledi.


Ayrıca raporda, cumhurbaşkanının konvoyunda yer alan iki helikopterle de temas olduğu belirtildi.

Komite, yaptığı incelemede, olayla ilgili tüm belge ve verilerin, araştırma ve soruşturmanın derinleştirilmesi ve tüm koşulların belirlenmesi amacıyla toplandığını belirtti.

Mayıs 2024'te İran televizyonu,  Raisi  ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetin Pazar günü Doğu Azerbaycan eyaletinde sınırdaki bir barajın açılış töreninden dönerken helikopter kazasında öldüğünü duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı.

Kazada Tebriz Valisi Malik Rahmati ve Tebriz Cuma namazı imamı Muhammed Ali Haşim'in yanı sıra Devrim Muhafızları'ndan iki üst düzey subay ve üç kişiden oluşan helikopter mürettebatı da hayatını kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 13:58

İLGİLİ HABERLER