Dünya
  • 22.8.2024 22:07

Faturasını ödeyemeyen caminin elektriği kesildi

Mısır Vakıfları, elektrik faturasının ödenmemesi nedeniyle bir caminin kapatıldığını açıklıyor

Mısır'da bazı sosyal medya öncüleri, Minya Merkez köylerinden birinde bir caminin kapısına asılan ve "elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle caminin kapatıldığını" belirten bir tabelanın varlığına ilişkin bir paylaşım yayınladı.

Minya Evkaf Bakanlığı Müsteşarı Şeyh Hassanein Abdel Hakam, dolaşımdaki paylaşıma ilişkin yaptığı açıklamada, olayın doğru olmadığını, bahsi geçen caminin Minya merkezdeki köylerden birinde bulunan El Fetih Camii olduğunu söyledi. kapatılmadığını ve içinde kapatılmadan tüm dini ritüellerin yerine getirildiğini.

Vakıflar Bakanlığı Müsteşarı, caminin yerel cami sayıldığını ve henüz Vakıflara bağlanmadığını belirterek, Vakıflar Bakanlığına bağlı tüm camilerin elektrik faturalarının Bakanlık tarafından ödendiğini kaydetti.

Minya'daki Orta Mısır Elektrik Şirketi'nden resmi bir kaynak da Fetih Camii'nin elektrik borçları nedeniyle kapatıldığını yalanlayarak, camide binlerce liralık meblağların biriktiğini, buna rağmen elektriğin kesilmediğini doğruladı.

Kaynak, şirketin borcun hızlı bir şekilde ödenmesi için cami yönetimi ile iletişim halinde olduğunu, borcun büyüklüğüne rağmen caminin kurulumunun devamını sağlamak amacıyla caminin elektrik kesintisine yönelik herhangi bir işlem yapılmadığını açıkladı. ibadet edenler için dualar ve dini ritüellerin yerine getirilmesi.

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 22:10

İLGİLİ HABERLER