Gündem
  • 31.1.2006 08:04

'MALVARLIĞI TARTIŞMASI' TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE BÜYÜYOR!..

Mikrofonu önce Erdoğan aldı. Baykal'a "Makaram sarı bağlar; kız söyler gelin ağlar" türküsüyle seslenip "Artık ciddi siyaset konuşalım" dedi. Baykal'ın yanıtı Mahzuni'den oldu: "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana; bilmem söylesem mi, söylemesem mi?" Mesajını da açıkladı: "Başbakan malvarlığını açıklayacak mı, açıklamayacak mı?" Ağar da katıldı: "Hem ağlarım hem giderim..."

 

Siyasette türküler geçidi

Erdoğan, Baykal'ın eleştirilerine karşı "Makaram Sarı Bağlar" türküsünü söyledi, buna çok kızan Baykal "Yoksulun sırtına vuran vurana" derken, Ağar atışmaya "Hem ağlarım, hem giderim" türküsüyle katıldı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın açıklamalarıyla başlayan malvarlığı tartışmalarında liderlerin sözleri "Yurttan Sesler Korosu" na dönüştü. Başbakan ile CHP ve DYP genel başkanları, birbirlerini türkülerle eleştiriyor, eleştirilere türkülerle yanıt veriyorlar. Türkülü atışmayı, vatandaşların "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısıyla tanıdığı Başbakan Tayyip Erdoğan başlattı. AK Parti'nin hemen her toplantısında bu şarkıyı söyleyen Erdoğan, malvarlığı tartışmasında şarkıyı bir kenara bırakıp, CHP Lideri Deniz Baykal'ı "Makaram sarı bağlar, kız söyler gelin ağlar" türküsüyle eleştirdi. Baykal'ın Erdoğan'a yanıtı gecikmedi. Son olarak partisinin İstanbul il örgütünün düzenlediği "İktidara yürüyüş" toplantısında İbrahim Tatlıses'in türkülerini dinleyenBaykal, Erdoğan'ın neşeli türküsüne "sol"dan bir türküyle karşılık vererek, türkü bilgisini ortaya koydu. Baykal, Aşık Mahsuni'nin "Yoksulun sırtına vuran vurana/ Bunu gören yürek nasıl dayana/ Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/ Bilmem söylesem mi, söylemesem mi" türküsünü söyledi. Atışmaya DYP lideri Mehmet Ağar, iktidarı 'gelin'e, seçim sandığını ise 'damat evi'ne benzeterek, kına gecelerinde okunan "Hem ağlarım, hem giderim" türküsüyle katıldı. MHP bu atışmaya sert tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "Dr. Bahçeli malvarlığını açıkladı. Sayın Başbakan ve diğerleri şarkı türküyle milletle alay etmekten vazgeçsin, malvarlığını açıklasın" dedi.

HALK ozanı ve Aydos Aşıklar Vakfı Başkanı Ali Çakmak, siyasette halk türkülerinin kullanılmasından memnun olduklarını söyledi. Çakmak, "Türküleri ortaya çıkaran olayların kaynağında siyaset vardır, acı vardır, kahır vardır" dedi. Çakmak, siyasetle ilgili olarak ise Aşık Süleyman Yiğit'e ait dizeleri örnek verdi: "Yiğit gölgesinde yiğit eğlenir / Kötülerin gölgesi olmaz dalı olmaz." 

/SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:08

İLGİLİ HABERLER