Gündem
  • 16.8.2024 21:00

Meclis'te kan aktı.. İşte Alpay Özalalan ve Ahmet Şık'a verilen ceza

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'Can Atalay' gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantıda konuşmak için kürsüye çıkan Ahmet Şık, provokasyon kalkıştı. Şık'ın sözleri sonrası tekmeli-yumruklu kavga çıktı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında açılan TBMM Genel Kurulu'nda, TİP Milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'a ‘kınama cezası’ verildi.

Meclis kınama cezası nedir?

-Uyarma cezası - Kınama cezası - Meclisten geçici olarak çıkarma cezasıdır. Öngörülen disiplin cezaları, milletvekillerinin kural-dışı davranışlarına karşı yaptırım niteliği taşır.

TBMM'deki 'Can Atalay' oturumunda TİP'li Ahmet Şık'ın rezil provokasyonu sonrası kavga çıktı. Ahmet Şık'ın AK Parti sıralarına dönük, "Can Atalay'a terörist demeniz şaşırtıcı değil. Tüm yurttaşlar bilsin, bu ülkenin en büyük teröristleri bu sıralara çökenlerdir" gibi skandal sözleri sonrası ortalık karıştı.

AHaber Muhabiri İlter Yeşiltaş kavgaya ilişkin şu bilgileri verdi:

Geride bıraktığımız dakikalarda belki de son yılların en büyük kavgası yaşandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık kürsüye geldi ve yaptığı konuşmada AK Partililere yönelik ağır sözler ve hakaretlerde bulundu. Bu hakaretlerin ardından Alpay Özalan kürsüye yöneldi, burada yumruklu kavga yaşandı. Burada diğer milletvekilleri de kavgaya dahil oldu. AK Partili vekiller ile CHP, TİP vekilleri arasında büyük kavga yaşandı.

Bekir Bozdağ Genel Kurula 45 dakikalık ara verdi. Bazı vekillerin yaralandığına ilişkin bilgiler var.

Bu görüntüler yakışmadı!: Meclis'te kan aktı!

Daha önce de yumruklu kavgalara sahne olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu kez kan aktı Olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden AK P'artili Özalan vekil DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'i yaraladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün Can Atalay için olağanüstü toplandı.  TİP milletvekili Ahmet Şık'ın kürsüde söylediği 'Sizin utanmanız yok' sözlerinin ardından AK Partili'li Özalan yumruklu saldırı gerçekleştirdi. Meclis'te tansiyon yükseldi.  Toplantıya ara verildi. Aranın ardından toplantıda tekme ve yumruklar havada uçuştu. TİP milletvekili  Sera Kadıgil,  DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in yaralandığını duyurdu. Meclis'te kan izleri görüntülendi. Yaralanan Koçyiğit ilk açıklamasında, "Durumum iyi. Yüzüm, gözüm, saçım kan olmuştu. Şu an onu temizliyorum. Az sonra kürsüde söz alıp konuşacağım" dedi.

Olağanüstü oturum, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında başladı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının da Bekir Bozdağ'ın başkanlık ettiği oturumda okunduğunu hatırlatarak, olağanüstü toplantıya Bozdağ’ın başkanlık yapmaması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine usul tartışması açıldı.

TİP Milletvekili Ahmet Şık kürsüye gelerek "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır” sözleri üzerine AKP sıralarından tepki geldi. AKP’li milletvekillerinin kürsüye doğru yürümesi üzerine Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi.

Özalan'ın saldırısında DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı.  Kadıgil o anları "TBMM İdare Amiri, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye saldırarak Ahmet Şık'a saldırdı. Gülistan Kılıç Koçyiğit'i yaraladı" diyerek paylaştı. 

KAN İZLERİNİ GÖREVLİLER TEMİZLEDİ

TBMM'de muhalefet milletvekillerinin maruz bırakıldığı saldırı sonrası yerdeki kanlar görevliler tarafından silindi. 


 

Güncellenme Tarihi : 16.8.2024 20:45

İLGİLİ HABERLER