Gündem
  • 16.8.2024 21:52

Hizbullah İsrail'in askeri üslerini vurdu

Hizbullah, Kiryat Shmona, İsrail üsleri ve askerlerini vurdu

Lübnan İslami Direnişi, operasyonlarının Gazze'deki Filistinlilere, direnişe destek ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına yanıt amaçlı olduğunu söylüyor.

Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah, Pazar günü savaşçıları tarafından işgal altındaki Filistin sınırındaki İsrail askeri üslerine ve askerlere karşı bir dizi yeni operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Saat 08.35'te başlayan operasyonda, uygun silahlar kullanılarak Metula tesisindeki gözetleme ekipmanlarının imhası başarıyla gerçekleştirildi.

Bunun üzerine saat 10.10'da direnişçiler Ştula ormanında toplanan İsrail askerlerini roket atışlarıyla hedef aldı ve doğrudan isabet aldı.

Daha sonra saat 10.50'de Bağdadi'nin bulunduğu nokta roketlerle vuruldu ve tekrar doğrudan isabet sağlandı.

Saat 11.40'da işgal altındaki Lübnan'ın Şeba Çiftlikleri'ndeki Zebdine Kışlası roketatarlı saldırıyla doğrudan vuruldu.

Kısa bir süre sonra saat 11.50'de işgal altındaki Kfar Çuba tepelerindeki el-Ramtha mevkiine de roketli saldırı düzenlendi ve büyük hasar meydana geldi.

Hizbullah, bugün erken saatlerde İsrail'in gerçekleştirdiği iki saldırıya yanıt olarak iki operasyon düzenledi. Bunlardan biri el-Abbasiye'yi hedef almış ve aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 17 kişi yaralanmıştı.

İsrail'in Baraachit kasabasında gerçekleştirdiği suikasta yanıt olarak başlatılan ilk operasyonda Direniş, kuzey Abirim'de yeni kurulan İsrail askerlerine yönelik insansız hava araçlarıyla hava saldırısı düzenledi ve hedefleri tam isabetle vurdu.

Öte yandan İsrail'in güneydeki köylere, özellikle El-Abbasiye kasabasına yönelik saldırılarına yanıt olarak Direniş savaşçıları Kiryat Şmona yerleşim yerini Katyuşa roketleriyle bombaladı.

İsrail'in 12. Kanalı, Güney Lübnan'dan atılan roketler sonucu yerleşim yerlerine doğrudan isabet eden füzeler olduğunu, ayrıca bir otobüs durağının yakınına isabet eden roketlerin yangına yol açtığını doğruladı.

Kiryat Shmona Belediye Başkanı Avichai Stern, yerleşimcilerden ikinci bir duyuruya kadar korunan alanların yakınında kalmalarını istedi.

Güncellenme Tarihi : 16.8.2024 21:56

İLGİLİ HABERLER