Gündem
  • 16.8.2024 21:56

Ruslar Kursk'ta Amerika'nın ünlü füze sistemini böyle yok etti

Ukrayna'nın Kursk'a yaptığı saldırıda kullandığı Amerika'nın ünlü füze sistemi HIMARS, Rus güçleri tarafından yok edildi… 

Rus paraşütçüler, Herson bölgesinde Ukrayna ordusunun Starlink uydu antenlerini imha etti

Rus kuvvetleri, quadcopter'lara yerleştirilen termal görüntüleyicileri kullanarak gündüz ve gece muharebe operasyonları yürütüyor..

 

Bakanlık, yaptığı açıklamada, "Paraşütçülerin İHA birlikleri, Kakhovka bölgesinde Ukraynalı insan gücünü ve düşman uydu haberleşme sistemlerini yok etmek için aktif olarak patlayıcı quadcopter'lar kullanıyor" dedi.

Rus paraşütçülerinin bir İHA operatörü, patlayıcı taşıyan bir quadcopter fırlattıktan sonra, Dinyeper Nehri'nin sağ kıyısındaki neredeyse yıkılmış binalarda Ukrayna ordusunun birlikleri ve İHA'larıyla iletişim için uydu antenleri ve röle sistemleri tespit etti. Operatör, imha için hedefler belirledi - iyi kamufle edilmiş iletişim ekipmanları - ve el bombası fırlatıcı mermileri ve el bombaları attı. Bakanlık, isabetli vuruşların düşmanın iletişimini bozduğunu söyledi.

Rus kuvvetleri, quadcopter'lara takılı termal görüntüleyicileri kullanarak gündüz ve gece muharebe operasyonları yürütüyor. Bakanlık, sadece bu ön cephe sektöründe, Rus paraşütçülerinin İHA birimlerinin yüzlerce Ukraynalı militanı ve düzinelerce çeşitli muharebe aracını ve uydu iletişim antenini yok ettiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 16.8.2024 22:06

İLGİLİ HABERLER