Dünya
  • 12.12.2023 15:24

Milletvekilini öldürüp silahı ağaca astı

Ukrayna Güvenlik Servisi geçtiğimiz hafta öldürülen eski Milletvekili Ilya Kyva'nın son görüntülerini paylaştı ve bunun düşman safına geçen tüm hainler için bir uyarı olduğunu duyurdu.
Geçtiğimiz hafta Rusya'nın Başkenti Moskova yakınlarında düzenlenen bir suikastin kurbanı olan Ukrayna eski Milletvekili Ilya Kyva'nın son görüntüleri ortaya çıktı.

YÜRÜYÜŞTE SIRTINDAN VURULMUŞTU

Rusya'nın eylemlerini desteklediği bilinen ve sık sık Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin politikalarını eleştiren 46 yaşındaki Ilya Kyva Suponevo köyünde çıktığı yürüyüş sırasında sırtından vurulmuştu.

Kyva aldığı yaralar nedeni ile olay yerinde hayatını kaybederken, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andrey Yusov, Kyva'yı 'hainlikle' suçlamış ve 'Putin'in kuklası' haline herkesin aynı kaderi paylaşacağını söylemişti.

UKRAYNA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) bugün eski vekilin öldürüldüğü suikast mahallinden tüyler ürpertici görüntüleri paylaştı.

Olay yerinde çekilen videoda Kyva'nın cansız bedeninin karda yattığı, suikastta kullanılan silahların ise bir ağaca asıldığı görüldü.


 

Güncellenme Tarihi : 12.12.2023 15:30

İLGİLİ HABERLER