Gündem
  • 29.5.2018 15:30

Muharrem İnce: Erdoğan'ın Pensilvanya'a gittiğini ispatlamazsam namerdim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ispat edemeyeceği sözlerle saldıran Muharrem İnce, Erdoğan'ın parti kurmadan önce Pensilvanya'ya gitmesiyle ilgili, "İspatlamazsam namerdim" dedi.

CHP'nin adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal bir iddiada bulunmuştu. Buna karşılık Erdoğan,  "İspatlamazsan namertsin" demişti. Erdoğan'ın sözlerine cevap veren İnce, "İspatlamazsam namerdim. Bana bunu diyen kişi birlikte gittiğin kişi. Ben onu korumak amaçlı söylemiyorum. Ama 24 Haziran’dan sonra anlatacağım zaten." dedi.

Teröristbaşı Gülen'le ilgili 'usulüne uygun başvuru yapılmadığı' iddiasıyla büyük tepki çeken İnce, son olarak Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce ABD'ye gidip teröristbaşı Gülen ile görüştüğünü ileri sürdü.

Erdoğan'ın yanında bir üçüncü kişinin de olduğunu iddia eden İnce, Cumhurbaşkanı olursa o kişinin ismini açıklayacağını söylemişti.

CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN...

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilemeyeciğini bildiği için, ortaya attığı iddiaları seçimden galip çıktığı zaman ispat edeceğini söylemeye başladı.

İnce, "Cumhurbaşkanı olmadan kim olduğunu açıklayamam." diyerek, bu iddiayı da kanıtlaması istendiği zaman kolay yoldan yırtacak.

'İSPATLAMAZSAM NAMERDİM'

Trabzon'da konuşan İnce şunları söyledi:

"Ben dedim ki partiyi kurmadan önce Fetullah Gülen’e gidip icazet aldın mı? Bana diyor ki ‘ispatlamazsan namertsin’, ben de diyorum ki; ‘ıspatlamazsam namerdim.’

Bana bunu diyen kişi birlikte gittiğin kişi. Ben onu korumak amaçlı söylemiyorum. Ama 24 Haziran’dan sonra anlatacağım zaten."

İNCE NE DEMİŞTİ?

Balıkesir mitinginde konuşan İnce, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sana bir soru herkese FETÖ'cü dedin sen 2001'de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya'ya gittin mi gitmedin mi? Kiminle gittiğini biliyorum ona zarar gelmemesi için söylemiyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde icazet almak için gittiğini gün saati ile birlikte açıklayacağım."

Güncellenme Tarihi : 29.5.2018 15:32

İLGİLİ HABERLER