Gündem
  • 31.5.2018 10:00

Muharrem İnce'den FETÖ'cülere af sözü

FETÖ medyasına konuşan İnce'den FETÖ'cülere söz: Kazanırsam hepsini affedeceğim

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Fetullahçı terör örgütünü (FETÖ) uluslararası medya ayağına konuşup, KHK’larla uzaklaştırılan terör örgütü mensularına sözde “umut” mesajı verdi.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) uluslararası medya ayağında yer alan ve terör propagandasınedeniyle sansürlendikçe yeni bir site açan Ahval News isimli siteye özel bir röportaj veren Muharrem İnce, "KHK'larla ihraç edilenler görevlerine dönecek" diyerek, FETÖ başta olmak üzere terör örgüt üyelerine mavi boncuk dağıttı. İnce, "İşlerine kararname ile son verilmiş ve haklarında mahkeme kararı bulunmayan, işten atılmalarına sadece siyasal düşünceleri gerekçe gösterilen akademisyenler, öğretmenler görevlerine döneceklerdir." sözleriyle FETÖ'ye "selam" çaktı.

FETÖ'nün yalan haberlerle algı operasyonları yürütmek için kullandığı Ahval News sitesi, 1 Aralık 2017 tarihinde yayına başladı. Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapıyor. Sitenin genel yayın yönetmenliğini FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 Eylül 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı alınan ve yurt dışına firar ettiği belirlenen Yavuz Baydar yapıyor. İngilizce bölümde İlhan Tanır, Türkçe bölümünde ise Ergün Babahan bulunuyor.

İlhan Tanır; Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunuyor. İlhan Tanır, Fuat Avni olduğu tespit edilen Said Sefa'nın kurduğu sitenin de Washington temsilcisi olarak görev yaptı.

Ergun Babahan da; FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Babahan, yurt dışında firarda…

AHVAL NEWS, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLİYOR

Ahval News'in, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bağlı The Arab Weekly tarafından finanse edildiği ifade ediliyor. Middle East Eye'ın yayın yönetmeni David Hearst, BAE'nin Muhammed Dahlan aracılığıyla FETÖ darbecilerine para yolladığını ve Fetullah Gülen'le darbe öncesi görüşmeler gerçekleştirdiğini yazdı.

İNCE VE FETÖ İLİŞKİSİNİN KARANLIK YÜZÜ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili yeni gerçekler bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Öğrencilere namaz kıldırdığı için bir öğretmen için soru önergesi verdiği ortaya çıkan İnce'nin öğretmeni adeta linç ettirdiği ortaya çıktı.

FETÖ konusunda da meydanlarda "bizim dönemimizde kimse kanmayacak" sloganları atan CHP'lilerin FETÖ yuvası olan dershanelerin kapatılması konusuna da FETÖ ağzıyla karşıyla çıkmıştı.

Muharrem İnce de bu söylemlere FETÖ ağzıyla destek verdiği ortaya çıktı. İnce dershaneler konusunda 16 Kasım 2013 tarihinde "Aileler özel derse mecbur olur, on kat fazla para ödemek zorunda kalır" diyerek FETÖ'nün söylemlerini, yine FETÖ'nün istediği bir tonda TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dile getirmişti.

Güncellenme Tarihi : 1.6.2018 01:55

İLGİLİ HABERLER