Gündem
  • 1.5.2007 06:15

MUMCU'DAN HÜKÜMETE KRİTİK UYARI!..

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak karar ne olursa olsun Türkiye’nin zarar göreceğini belirterek, hükümeti, karar çıkmadan Abdullah Gül’ün adaylığını geri çekmesi için uyardı.

Mumcu, dün düzenlediği basın toplantısında, önümüzdeki 36 saatin 36 yılı etkileyecek kadar önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

KUM BİTİYOR

Kum saatinde kum tükenmek üzeredir. Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararın CHP’nin itirazının kabul edileceği yönünde bir beklenti vardır.

Hükümetin beklentisi de böyle bir kararın çıkması ve bu kararın geniş halk kesimlerinde bir tür mağduriyet olarak algılanmasıdır. Ancak hükümet, gelişmelerin, bu sığ öngörüsü içinde seyretmeyebileceğini hesap etmek zorundadır. Bugün Türkiye’ye karşı pusu kurulacak gün değildir.

Siyaseti söz sahibi kılmanın tek yolu, Anayasa Mahkemesi’nin karar vermesini beklemeden Gül’ün adaylıktan geri çekilmesidir. Anayasa Mahkemesi hangi yönde karar verirse versin Türkiye’nin zararına olacaktır. Şimdi ihtirasla koltuğa sarılma, siyasi rekabet günü değildir.

Buradan sivil demokratik siyasetin başarıyla çıkması mümkündür. Erken seçim kararının, mahkeme kararıyla değil TBMM iradesiyle alınmış olması fevkalade önemlidir. Gelin anayasayı değiştirelim seçimi halka yaptıralım.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER