Spor
  • 4.2.2021 15:00

Mustafa Cengiz : Sadece TFF değil UEFA'da bütün yapılan transferleri ve harcamaları incelesin

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den Fenerbahçe'ye gönderme! "Kırmızı ışıkta geçenler..."

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemle ilgili son dakika açıklamalarında bulunuyor. Harcama limitleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'ye göndermede bulunarak 'kırmızı ışıkta geçenleri yeşilde geçiyormuş gibi gösteriyorlar' dedi. Mustafa Cengiz, çok konuşulan Erencan Yardımcı transferi hakkında da konuştu.

 

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları...

"Galatasaray'ın geleceğini karartmak gibi bir şey bana nasip olmasın. Böyle bir şey yaparsam Ahmet Kaya'nın dediği gibi kafama sıkar giderim. Kimse bana Galatasaray'a ihanet ettiremez. Çok ihanete uğradım, arkamdan çok hançerlendim ama konu Galatasaray olunca her şey 'feda olsun' diyorum. Maça gelecek parası olup evine dönemeyecek parası olmayan taraftarlara ben ihanet edemem.

MUSTAFA CENGİZ'DEN FENERBAHÇE'YE GÖNDERME!

Bazıları bizim yönetimimizi beceriksizlikle suçluyor. Evet, biz yalan söylemede dolambaçlı yollarda becerikli değiliz. Galatasaray dürüstlük abidesidir. Bazı rakip takım taraftarları 'Erencan transferinde siz 100 bin Euro olan futbolcuyu, 4.2 milyon Lira'ya nasıl sattınız' diyorlar. Bunlar köylü kurnazı. Köylüler bizim efendimiz ama burada kastım farklı. Biz kesinlikle limitler içinde kaldık. TFF toplantısında defalarca söyledim, 'hangi kulübün ne kadar harcama yaptığı açıklansın' diye. 'Ben açıklıyorum, siz de açıklayın' dedim. TFF dedikodulara mahal vermeden her kulübün ne kadar harcama limiti olduğunu ve ne kadar aştığını açıklasın diyorum. TFF izin almadan açıklayamaz doğru ama o zaman diğer kulüpler de açıklasın. 1 milyon Euro limitimiz olduğunu açıkladım.

"TFF, KULÜPLERİN LİMİTLERİNİ VE NE KADAR AŞTIĞINI AÇIKLASIN"

TFF bizim milli kuruluşumuz, kulüplerin limitleri ne kadar aştığını açıklaması istiyorum. Kırmızı ışıkta geçeni yeşil gibi yazmak vidcanları öldürür. Kulüpler Birliği'nde hangi kulübün ne kadar açığının olduğunun açıklanmasını istedim. Transferler konusunda sürekli ortalığı karıştırmak istiyorlar. Biz her şeyi tüm detaylarıyla açıklıyoruz, diğer kulüplere de sesleniyorum gelin bizim gibi açık açık açıklayın transferlere dair verileri. Herkes görsün.

ERENCAN'I SORANLAR EMİN BAYRAM'I NEDEN SORMUYOR?

Bizim en büyük güvencimiz genç oyuncularımız. Geçen gün bize bir oyuncu geldi. 21 yaşında. Biz bu oyuncuyu (Emin Bayram) Boluspor'a bedava verdik. Bir kişi sordu mu? Hayır. Efendim, Erencan 500 bin Euro'ya niye veriyorsunuz diye soruyorlar. Çünkü bu çocuklar oynamak istiyor. Rezerv lig harekete geçemedi. Bu futbolcular paslanacak. Emin diyor ki ben Boluspor'da oynarım. Erencan diyor ki ben Eyüpspor'da oynarım. Ali Yavuz Kol gibi... Erencan sana göre 100 bin Euro bana göre milyon Euro. Erencan'ın değerini neye göre değerlendiriyorsunuz? Hangi köle pazarında satıyorsunuz? Omar hazırdı. Biz isteseydik derdik 'maaşının 1 milyon Euro'sunu erteleyelim' diye. Emre Akbaba, Muslera sakatken tam maaşını ödedik, Omar'ın da maaşını tam ödeyeceğiz. Sadece lisansını askıya aldık. Biz utandık. Omar'a bunu teklif bile etmedik. Galatasaray'ın kültüründe bu yok.

"BEŞİKTAŞ'IN AÇIKLAMASINI KATILIYORUM, TÜM SEZON AÇIKLANSIN"

Beşiktaş'ın açıklamasına katılıyorum ama sadece devre arası olmasın bütün sezon incelensin. Beşiktaş bizden de ricacı oldu, 'artı 2 yabancıya peki' dedik. Niye sadece devre arası diyor. Geçen sezon da olsun, tüm sezonlar olsun. Artırıyorum. Niye bu devre arası? İp ipullah, sivri külah. Biz UEFA'ya tek başımıza gittik. Önemli avukatlar geldi. Onlar 'UEFA'yı dinleyebilir miyiz?' dediler. Dönüşte 'size avukata gerek yok' dediler.

"UEFA YAPILAN TRANSFERLERİ İNCELESİN"

Ben UEFA'da 'Türkiye bir futbol ülkesi, tolerans gösterin' dedim. UEFA'da Fenerbahçe'yi dedim. UEFA yetkilisi sandalyeden düşecekti. Ben UEFA'dan istirham ediyorum, transferleri ve bütçeleri incelesin. Beni TFF, UEFA inceliyor. UEFA'da Aziz Yıldırım yönetiminden yönetici bana geldi deplasmanda teşekkür etti. Biz limitler içinde kaldık. Soruyorum; 21 kulüp var. Hangi kulübün, ne kadar açığı var. Açıklanmadı. Dediler ki, mahremiyet. Yahu kardeşim benim 490 küsür, öbürünün 350 küsür limiti var. Bu aldatıcı. İnsanlar zannediyor ki, ben 490 harcayabilirim.

Güncellenme Tarihi : 4.2.2021 15:14

İLGİLİ HABERLER