Gündem
  • 28.8.2024 13:35

Nabimya bomba ve mühimmat yüklü İsrail gemisini limana sokmadı

Namibya, bir geminin limanına yanaşmasını engelliyor. Adalet Bakanı: "Patlayıcı madde" taşıyor ve İsrail'e gidiyor
27 Ağustos 2024 Salı günü Namibya Eyaleti, İsrail'e doğru giden bir askeri sevkiyat taşıdığından şüphelenilen bir geminin limanlarından birine yanaşmasını engelledi.

Namibian Ports Authority - Namibia Ports Cruise Ships Schedules 2020
Namibya Adalet Bakanı Yvonne Dussab devlet medyasına, geminin "İsrail'e gönderilecek patlayıcı maddeler" taşıdığı için durdurulduğunu söyledi.
Dussab'a göre, Vietnam'dan gelen MV Katherine gemisinin Pazartesi günü Walvis Körfezi'ne yanaşması planlanıyordu ancak Namibya'nın Filistin halkına verdiği destek ve ülkenin Gazze'deki şiddete son verme çağrısı uyarınca durduruldu.


Dussab, "Namibya, İsrail'in savaş suçlarını, insanlığa karşı suçlarını ve soykırımını desteklememe veya suç ortağı olmama taahhüdümüzün yanı sıra Filistin'in yasa dışı işgalini yerine getiriyor" dedi.


İngiliz BBC ağına göre , MV Katherine gemisi Vietnam'dan yola çıktı ve Cebelitarık Boğazı üzerinden Akdeniz rotasında kuzeye doğru yola çıkmadan önce güney Afrika ülkesi Namibya'daki Walvis Körfezi limanına yanaşmak için izin istedi.


Namibya Limanlar İdaresi'ne (Namport) göre Walvis Körfezi, Namibya'nın en büyük ticari limanıdır ve yaklaşık 900 gemiyi kabul etmekte ve yılda yaklaşık sekiz milyon ton kargo elleçlemektedir.
Namibya İnsan Hakları Örgütü de bu adımı memnuniyetle karşıladı ve Herbert Gosch şunları söyledi: "Hükümetimizin uluslararası hukuka saygı duymaya karar vermesi ve soykırımın suç ortağı olmamaya karar vermesi nedeniyle mutluyuz."

 

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 14:00

İLGİLİ HABERLER