Gündem
  • 28.8.2024 14:00

İsrailli komutanın askerlerine soykırım yapma emri verdiği anın videosu yayınlandı

Bir işgal subayı, bir ordu komutanının Lübnan sınırındaki askerlerine gönderdiği ve onları soykırım yapmaya çağıran bir mesajı ifşa eder. 

İsrail işgal ordusunda görevli bir ruh sağlığı görevlisi, subay Adi Engert'in paylaşımları engellenmeden önce X platformunda paylaştığı bir paylaşımda, İskenderun Tugayı'ndaki yeni bir komutanın askerlerini Lübnan'da soykırım yapmaya çağırdığını ortaya çıkardı.

İsrail Yayın Otoritesi şunları söyledi: "İskenderet Tugayı'ndaki ruh sağlığı memuru Adi Engert, Pazartesi akşamı sosyal paylaşım sitesinde tweet attı

Şöyle ekledi: “Ingert, tweet'e Albay Bessal'ın askerlere gönderdiği bir dosyadan bir alıntı ekledi: 'Lübnan'ın köyleri ıssız kalacak ve yolları erişimsiz kalacak.'”

Bir işgal albayından askerlerine mesaj

İsrail Kanal 12, İskenderun Tugayı askerlerinin 7 Ekim'den bu yana Lübnan sınırında ve Gazze Şeridi'nde 200 günden fazla yedek görev yaptığını bildirdi.

Kanala göre Engert, Besal'in göreve gelmesinin ardından tugay askerlerine bir mesaj yayınladığını ve şunları söylediğini yazdı: "Tugay'a yeni bir komutan katıldı. Öncelikle savaşçıların soykırım yapmasını umuyorum."


Kanal, Engert'in başka bir gönderisinde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich liderliğindeki aşırı sağcı "Dini Siyonizm" partisine mensup askerleri "ölüm yiyenler mezhebi" olarak tanımladığına dikkat çekti.

Şöyle ekledi: "Cevap olarak Parlamento Anayasa Komisyonu Başkanı MK Simcha Rotman, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanına bir mektup göndererek disiplin cezası verilmesi çağrısında bulundu. Engert'e karşı soruşturma ve eylem başlatıldı."

Smotrich ise Salı günü X platformunda şunları yazdı: "İsrail ordusunun henüz bu kadının ordudan ihraç edildiğini duyurmadan bu sabah uyanmamızın bir nedeni var mı?"

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 14:43

İLGİLİ HABERLER