Spor
  • 11.9.2004 00:06

NURCAN TAYLAN : ''CİNSEL TACİZ İDDİALARI BİR KOMPLO''

SİVAS - Olimpiyat şampiyonu halterci Nurcan Taylan, antrenörü Mehmet Üstündağ'a yönelik yapılan cinsel taciz iddialarıyla ilgili olarak, ''Bu başarının ardından böyle bir iddia ortaya atılması, gerçekten başarıyı gölgede bırakmak isteyen insanların komplosudur'' dedi.
     28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, halterde bayanlar 48 kiloda altın madalya kazanan Taylan, antrenörü Mehmet Üstündağ ile geldiği memleketi Sivas'ta, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taylan, Üstündağ'a yönelik yapılan taciz iddialarına ilişkin hukuki işlemlerin 13 Eylül Pazartesi günü başlatılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Bu, halter ve Türk sporuna yapılan bir büyük terbiyesizliktir. Çünkü gerçekten kırıldık, gönlümüz kırıldı.''
     Taylan, ''Siz de bilirsiniz ki başarı geldiği zaman, arkasından başarıyı çekemeyen insanların komplosuna uğrayarak, çirkin saldırılar olabilir. Bu, insanların cahilliğidir. Bu insanları affediyorum çünkü bir şampiyona büyüklük yakışır'' diye konuştu.
     Otomobilinde kısa bir açıklama yapan Üstündağ ise daha nice şampiyonlar çıkaracaklarını belirterek, ''Biz, olgun insanlarız, affediciyiz. Başarıyı kimse gölgeleyemez, tarih oldu, bir tane oldu. Devlet büyüklerimiz onlara izin vermez. Biz şampiyonu, 70 milyonun içinden zor buluyoruz; kimseye harcatmayız, harcayamazlar'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER