Spor
  • 11.9.2004 00:12

ŞOK AÇIKLAMALAR DEVAM EDİYOR... ŞİMDİ DE İNTİHAR EDEN DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ HALTERCİ ESMA CAN'IN AİLESİ KONUŞTU!..

BAYRAM AKKAYA - ENGİNKOCABIYIK
ANKARA - 1998 yılında intihar eden dünya şampiyonu bayan halterci Esma Can'ın ailesi, son günlerde taciz suçlamalarıyla gündeme gelen antrenör Mehmet Üstündağ'ın kızlarına kutu kutu hap, poşetler içinde tozlar verdiğini, ayrıca bütün paralarını ve mallarını elinden aldığını iddia etti.
Esma Can'ın Ankara'nın Kalecik İlçesi'nin Alibeyli Köyü'nde oturan annesi Nahide Can ve babası İpek Can, antrenör Mehmet Üstündağ ile ilgili İHA muhabirine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anne Nahide Can, kızının iddia edildiği gibi sara hastası olmadığını belirterek, "Fakat, sık sık hastalanırdı, bayılırdı. Biz de SSK Dışkapı Hastanesi'ne götürürdük ve 24 saat sonra kendisine gelirdi. Kızım, hastanede gözetim altında tutulduğu 1 hafta içerisinde hiç bayılmadı. Fakat, bana 'Anne ben burada çok korkuyorum. Burada deliler var. Herşeyi kırıp döküyorlar' diyordu. Kızımın ilk başlarda herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Mehmet Üstündağ ile tanıştıktan sonra bu rahatsızlıkları ortaya çıktı. Üstündağ, kızıma kutu kutu hap ve poşetler içinde tozlar verirdi. Kızım, 10 tane hapı birden yutardı. Sürekli 'Kızım bunları o kadar içme, zehirlenirsin' diyordum, o da bana 'Anne bana bir şey olmaz. Bunlar kuvvetlendirici haplar' derdi. Bir gün bu hapların hepsini çöpe atınca, kızım ilaçların yurtdışından geldiğini ve çok pahalı olduğunu söyleyerek bana kızdı. Daha sonra Mehmet Üstündağ, kızıma yeni ilaçlar verdi" dedi.
Kızının çekilen filmlerinin temiz çıktığını ifade eden anne Can, "Doktor hiçbir şeyinin olmadığını söyledi. Sadece ailemizde böyle bir rahatsızlık geçiren başka birinin olup olmadığını sordu. Ben de kardeşimin çocuğunda böyle bir rahatsızlığın olduğunu söyledim. Biz Esma'nın tümörden öldüğünü biliyoruz. Otopsi raporu da temiz çıktı. Esma, Mehmet Üstündağ'ın yanında diğer arkadaşlarından sonra haltere başlamasına rağmen kısa sürede onlardan daha kuvvetli olmuştu. Esma'ya elde ettiği başarıların ardından para, altın ve araba gibi ödüller verdiler. Fakat, biz bunların hiçbirini görmedik. Sadece adını duyduk. Esma, hocasından çok korkardı. Hocasının yap dediğini yapar, yapma dediğini yapmazdı. Hocası da bütün paralarını ve altınları aldı. 1994 yılında, Mehmet Üstündağ antrenman ve yarışmalara giderken sporculardan kullanmak üzere kendisine araba almalarını istedi. Sporcular, hocalarına araba almak için aralarında 300'er milyon lira para topladılar. Esma, Mehmet Üstündağ ile birlikte çalışmadan önce çok neşeli ve sevecen bir kızdı. Daha sonra içine kapandı. Esma, Mamak'tan ev almak istedi. Üstündağ buna izin vermeyerek, kendi evine yakın olması için evinin bulunduğu Saimekadın semtinde ev aldırdı" diye konuştu.
İddia edilen taciz olayından haberinin olmadığını kaydeden Nahide Can, Esma'nın kendisine böyle bir şey anlatmadığını söyledi. Can, "Bir gün Esma ile hocası köye gelerek, bizi ziyaret ettiler. Evde otururken Mehmet Üstündağ, birden bana 'Kızın 25 gün sonra ölecek' dedi. Ben de 'Sen nasıl böyle bir şey söylersin ve kızımın moralini bozarsın' dedim. Üstündağ konuyu kapatarak, Esma'dan kahve yapmasını istedi. Üstündağ benden özür diledi ve Esma ile birlikte köyden ayrıldı. Bu olaydan yaklaşık 1 ya da 2 sonra kızımı hayatını kaybetti" dedi.
Baba İpek Can ise, Esma'nın hiç yemek yemediğini ve haplarla tok durduğunu belirterek, "Biz, Mehmet Üstündağ'ı bir kardeş, bir baba olarak biliyorduk. Önce Allah'a sonra ona güvenmiştik. Mehmet Üstündağ, benim çocuğumu böyle yaptı, Allah da aynısını onun da çocuklarına göstersin. İlk yarışmaya gittiğinde Mehmet Üstündağ, Esma'yı dövmüş. Esma, hasta olduğu için yatıp dinlenirken, 2-3 kere yanına gelerek, 'Sen buraya yarışmaya mı yatmayı mı geldin' diyerek dövmüş. Diğer kızlar da hocalarının korkularından olayı kimseye söyleyememişler. Esma, bir gün 1 milyar 200 milyon lira peşin parayı hocasına vererek, beyaz eşya ve mobilya aldığını söyledi. Fakat, sonradan öğrendiğimizde Mehmet Üstündağ, bu borcu Esma'nın üzerine taksitlendirmiş. Kızımızın ölümünden sonra bu borcu biz ödemek zorunda kaldık. Biz ölüm sebebinin tümörden olduğunu biliyoruz. Bizim başımıza böyle geldi, Allah da aynı acıları ona çektirsin" ifadelerini kullandı.
Anne Nahide ve Baba İpek Can, önümüzdeki günlerde Mehmet Üstündağ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER