Gündem
  • 30.5.2018 22:17

Obruk dehşeti yaşayan İnandık Köyü taşınıyor

Obruklu köyü resmen taşınıyor, yeni parsellerin kuraları çekildi.. Çankırı'da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı 15 metre derinliği bulan çukurlar oluşan İnandık köyü için taşınma kararı alınmıştı..
lk olarak 2015 yılında yer sarsıntılarına bağlı olarak oluşan ve 15 metre derinliği bulan obruklar nedeniyle vatandaşlar korku yaşadı.

Çankırı'nın İnandık Köyü'nde yaşayanların gözüne uyku girmiyordu. Büyük korku ve tedirginliğin nedeni ise köyde ve çevresinde yer sarsıntılarına bağlı oluşan derin çukurlar.. Bölgedeki mühendislerin kendilerine köyün altının tamamen boşaldığını aktaran köy sakinlerinden Ali Araç, şimdi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) alınan karar doğrultusunda yeni köy yerine taşınacak.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığınca (AFAD) alınan köy taşıma kararının ardından oluşturulacak yeni köyde evlerini inşa edecekleri parseller için kura çekildi.
Köyün 1,5 kilometre uzağında kurulması planlanan yeni köyde 65 konut, 45 ahır çekilen kurayla sahiplerine verilecek.
98 bin 268 metrekarelik alanda inşa edilecek evlerinin yerlerini belirlemek üzere köy odasında noter huzurunda kura çekti. 
AFAD İl Müdürü Hasan Sait Korkutata, burada yaptığı konuşmada, "2015 yılında sarsıntılar meydana gelmesiyle muhtarımızın verdiği dilekçe sonucunda arkadaşlarımızın yaptığı incelemede jips dediğimiz su ile temas halinde eriyen bir kaya olmasından dolayı ciddi tehlikeler bulunduğu görüldü." dedi.


 

Güncellenme Tarihi : 30.5.2018 22:35

İLGİLİ HABERLER