Gündem
  • 25.8.2024 11:32

Okyanus tabanından insanlara hediye getiren yunuslar şok etti

Yeni bir bilimsel makaleye göre , Avustralya'daki Tangalooma Island Resort'taki yunusların 1998'den bu yana 23 ayrı zamanda insanlara hediye verdiği gözlemlendi . Evet. Bu çok sevimli.

Adorable Humpback Dolphin Gets Gifts From Bottom Of The Ocean For Humans In  Exchange For Food

Sunulan hediyeler arasında "yılan balığı, ton balığı, kalamar, bir ahtapot" ve diğer balık türleri yer alıyor. Ve bir yunusun yüzerek gelip size yiyeceklerinden biraz vermesinin ne kadar inanılmaz derecede sevimli olduğunun ötesine geçtiğinizde, bir türün diğeriyle yiyecek paylaşmasının ne kadar nadir olduğuna geliyorsunuz. Söz konusu yunuslar, bilim insanlarının yunuslar için günlük bir tedarik programı yürüttüğü Tangalooma'ya düzenli olarak gelen ziyaretçilerdir. Yani bilim insanları bu yunusları iyi tanıyor. Ancak hediye verme işi hepsini şaşkına çeviriyor.

Adorable humpback dolphin named Mystique presents a series of gifts to  volunteers | Daily Mail Online

Diğer hayvanlarla yiyecek paylaşmak genellikle yalnızca belirli koşullar altında gerçekleşir, örneğin bir hayvan diğerinin avlanmada berbat olduğunu ve kendi yiyeceğini yakalayamayacağını düşündüğünde veya hayvan karşılığında yiyecek almayı umduğunda. Sonuncusu burada mantıklı gelebilir, ancak bilim insanları henüz herhangi bir sonuca varmaya hazır değil.

[ Discovery aracılığıyla Anthrozoos ]

Güncellenme Tarihi : 25.8.2024 11:54

İLGİLİ HABERLER