Gündem
  • 3.8.2024 20:07

Pentagon : İran 72 saat içerisinde çok büyük bir saldırı başlatacak

Pentagon: İran ve müttefikleri 72 saat içinde İsrail'e geniş çaplı bir saldırı başlatacak

CNN, ABD Savunma Bakanlığı'na atıfta bulunarak, İran ve müttefiklerinin önümüzdeki 72 saat içinde İsrail'e geniş çaplı bir saldırı başlatacağını bildirdi.

 Nisan'daki İran saldırısına çok benzemesini - ancak daha büyük ölçekte - beklediklerini çünkü bu saldırının, önceki saldırıya katılmayan Hizbullah'ın müdahalesini de içermesinin muhtemel olduğunu söylüyor.

Biden yönetimindeki üst düzey yetkililer, bu kez bağlamın Şam'da İranlı bir generalin değil, Tahran'da Hamas liderinin öldürülmesi olması nedeniyle, önceki saldırıyı durduran ülkelerden oluşan aynı uluslararası ve bölgesel koalisyonu harekete geçirmenin zor olabileceğinden korkuyorlar. İran saldırısı.

Amerikalı bir yetkiliye göre, geçen Çarşamba günü ABD istihbarat servisleri İran'ın karşılık vereceğine dair açık işaretler almaya başladı.

İki üst düzey Pentagon yetkilisi, İranlılar ve müttefiklerinin İsrail'e yönelik bir saldırı için koordinasyon ve hazırlık yapmasının birkaç gün sürebileceğini belirterek, Pentagon ve ABD Ordu Merkez Komutanlığının geçen Nisan ayındaki İran saldırısından önce yaptıklarına benzer hazırlıklar yaptığını ekledi. .

İran, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından acil bir toplantı yaparak İsrail'i suikastla suçlamış ve sert tepki tehdidinde bulunmuştu. Bu, Hizbullah lideri Fouad Shukr'un saatler önce İsrail baskını sırasında öldürülmesiyle aynı zamana denk gelmişti. Haniyeh'nin suikastı.

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth, İsrail ordusunun güney banliyösündeki saldırının ardından alarm durumuna geçtiğini bildirdi. İsrail kaynakları, kuzey İsrail'deki ambulans ve kurtarma ekiplerine maksimum hazırlıklı kalma talimatı verildiğini belirterek, İsrail sınır yerleşimlerinin talep ettiğini de sözlerine ekledi. sakinlerinin dikkatli olmaları ve evin önündeki talimatları dinlemeleri.

Güncellenme Tarihi : 3.8.2024 20:13

İLGİLİ HABERLER