Dünya
  • 12.7.2024 13:52

Pezeshkian, Hamaney'in gözetiminde düğümleri çözmeye yemin etti

Pezeshkian, Hamaney'in gözetiminde düğümleri çözmeye yemin etti

Pezeshkian, geçen hafta yaptığı açıklamada, hiçbir yalan vaatte bulunmadığını ve başaramayacağı hiçbir şeyin sözünü vermediğini belirterek, ülkeyi refaha kavuşturmak ve verdiği sözleri yerine getirmek için göreve geldiğini vurguladı.

Pezeşkian , İran halkına hitaben yaptığı konuşmada , seçmenlerin oylarının kendisine emanet edildiğini belirterek, "İran halkına hizmet etmek için" göreve geldiğini vurguladı.

Seçilmiş cumhurbaşkanı, İran'daki gelecek hükümetin tehlikeli koşullar altında göreve başlayacağını kabul ederek, "Önümüzde zorlu bir sınav var çünkü üstesinden gelmemiz gereken birçok zorluk ve kriz var." dedi.

Yasama konseyinin engellerin üstesinden gelmek için yaklaşan hükümetle uyum içinde olacağına dair umudunu dile getirerek, yeni bir bölüm açma ve İran uğruna birleşme ihtiyacını vurguladı.

Pezeshkian, İran halkının başarılar elde etme, zorlukları aşma ve engelleri aşma yeteneğini kanıtladığını belirtti.

Pezeshkian, "Devrim ve İslam Cumhuriyeti lideri Ali Hamaney'in gözetiminde düğümleri birer birer çözmeye çalışacağız" dedi.

Ayrıca, resmi sonuçlardan sonra yaptığı ilk şeyin Seyyed Khamenei'ye teşekkür ettiğini açıkladı, "Bu liderin bilgeliği için olmasaydı, şimdiye kadar gitmezdik."

Ayrıca, bu zor şartlar altında çalışmak için İran halkının desteğine ve bilge liderlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, İslam Devrimi'nin merhum lideri Seyyid Humeyni'ye şehitlerin yolunu devam ettirme sözü verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 12.7.2024 13:55

İLGİLİ HABERLER