Asayiş
  • 29.3.2011 00:11

PICASSO TABLOSU "ÇAKMA" ÇIKTI

Balıkesir'de jandarmanın düzenlediği bir operasyonda ele geçirilen ve dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu iddia edilen çıplak kadın tablosunun sahte olduğu anlaşıldı.

İZMİR'DE İNCELENDİ
İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Balıkesir Şehirlerarası Terminali'nde tertip aldı. Bir otobüs firmasına ait yolcu otobüsünde kimliği önceden tespit edilen Z.G. isimli şahıs jandarma tarafından beraberindeki kıymetli eser olduğu iddia edilen tablo ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Cumartesi günü adli makamlara teslim edilen Z.G. isimli şahıs tutaklanarak cezaevine gönderildi. Özellikle bir basın organında fotoğraları özel olarak yayınlanan ve 10 milyon dolar değerinde olduğu şeklinde bilgile yer verilen tablonun Kuveyt Müzesi'ne ait çalıntı gerçek bir eser olduğu iddia edilmişti. Ancak, İzmir'e gönderilen sözde ceylan derisi üzerine işlenmiş sözde Picasso'ya ait olduğu belirtilen çıplak kadın resminin, "çakma" yani taklit olduğu tescillendi. Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü'nde uzmanlar tarafından incelenen sözde tablonun sahte olduğunu bildiren resmi rapor bugün Balıkesir Valiliği'ne bildirildi.
Öte yandan, tablonun gerçek olmadığının anlaşılması ile birlikte 3 gündür tutuklu bulunan Z.G. isimli şahsın da resmi raporun adli makamlara intikal etmesinin ardından serbest bırakılabileceği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER