Gündem
  • 27.1.2022 13:55

Putin, Başkan Erdoğan'ın teklifini kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret teklifini kabul etti. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre; Putin, Türkiye'ye gelerek Başkan Erdoğan ile zirve gerçekleştirecek. Zirvede en önemli konu Ukrayna-Rusya-NATO-ABD arasında yaşanan gerilim olacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul etti. Kremlin'den konuya ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada, Putin'in Başkan Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye geleceği belirtildi.

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Rusya krizinin çözümü için arabulucu olmaya hazır olduklarını ifade etmişti. Erdoğan, Putin'in Türkiye'ye bu konuları görüşmek üzere gelmesinin isabetli olacağını düşündüğünü belirterek davette bulunmuştu. Erdoğan'ın çağrısı üzerine Kremlin'den açıklama geldi.

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında, Vladimir Putin'in kritik zirve için Türkiye'ye geleceği bildirildi. Tarih ise net değil. Tahminler ise Şubat'ın ilk haftası görüşmenin gerçekleşmesi yönünde.

BAŞKAN ERDOĞAN, UKRAYNA LİDERİ ZELENSKY İLE DE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat ayı içerisinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile de görüşeceğini duyurmuştu. Erdoğan, Putin ile görüşmesinin ardından Zelensky ile de görüşerek arabuluculuk görevini üstlenecek.

ABD DIŞİŞLERİ ANLAŞMA SAĞLANAMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Rusya'nın, Ukrayna hamleleriyle ilgili ABD ve NATO'ya yaptığı çağrılar sonuçsuz kalmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, düzenlediği basın toplantısında, bugün Rusya'nın güvenlik tekliflerine yazılı yanıt verdiklerini söyledi. Blinken, Rusya ile diplomasinin "İyi niyet" çerçevesinde devam etmesini istediklerini vurguladı. Blinken, ABD'nin Ukrayna'nın güvenliğine olan desteğin süreceğini söyledi.

Blinken, yaptığı açıklamada "NATO'nun açık kapı politikası devam edecek" dedi. "Rusya'ya diplomasi içeren bir teklif sunduk" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2022 14:02

İLGİLİ HABERLER