Gündem
  • 28.8.2024 19:10

Rus güçlerinden Ukrayna zırhlı konvoyuna intihar saldırısı

MOSKOVA, 28 Ağustos. /TASS/. 

Doğrudan bir saldırıyla... Rus KAMİKAZE SİHA'SI  Kursk'ta bir Ukrayna tankını yok ediyor ve sahneler büyük patlamayı belgeliyor. 

Ukraynalı askerler teslim oldu: Kursk Bölgesi'ndeki durum
Bölgede çatışmaların başlamasından bu yana Kiev toplamda 7.000'e yakın personel kaybetti…

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin son bir günde Kursk yönünde 380'e kadar askeri personel ve 30 zırhlı araç kaybettiğini bildirdi.

Ajansa göre beş Ukraynalı asker teslim oldu. Kiev, bölgede çatışmalar başladığından beri toplamda 7.000'e kadar personel kaybetti.

TASS, yaşanan duruma ilişkin önemli haberleri derledi.

Ukrayna güçlerini etkisiz hale getirme operasyonu

 

- Kuzey Muharebe Grubu, ordu havacılığı ve topçu ateşiyle desteklenerek düşman saldırı gruplarının Borki, Korenevo, Kremyanoye ve Malaya Loknya yönündeki sekiz saldırısını püskürttü.

- Rus ordusu ayrıca Spalnoye, Olgovka ve Russkaya Konopelka'ya yönelik saldırı girişimlerini de engelledi.

- Kursk Bölgesi'ndeki Apanasovka, Borki, Viktorovka, Kruglenkoe, Krasnoktyabrsky, Lyubimovka, Malaya Loknya, Mirny, Novaya Sorochina, Obukhovka, Plekhovo, Sverdlikovo, Sudzha, Snagost ve Yuzhny bölgelerinde Ukrayna'nın insan gücü ve ekipmanı yoğunlaştı.

- Operasyonel ve taktik havacılık, Sumy Bölgesi'ndeki 13 yerleşim yerinde düşman yedek personel ve askeri teçhizat yığınaklarını vurdu.

Ukrayna'nın kayıpları

- Düşman gün boyunca 380'e yakın asker ve 1 tank, 1 piyade muharebe aracı ve 28 zırhlı muharebe aracı olmak üzere 30 zırhlı araç, ayrıca 6 top, 3 havan ve 9 araç kaybetti.

- Ukrayna toplamda 7.000'e yakın asker, 74 tank, 35 piyade savaş aracı, 62 zırhlı personel taşıyıcı, 460 zırhlı muharebe aracı, 210 araç, 51 top, dört HIMARS ve bir MLRS dahil 13 çok namlulu roketatar, beş yerden havaya füze rampası, 10 elektronik harp istasyonu, iki karşı batarya radarı, bir hava savunma radarı, iki mühendislik imha aracı ve bir UR-77 mayın temizleme aracı dahil beş adet mühendislik ekipmanı kaybetti.

Düşman teslim oluyor

- Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, beş Ukraynalı asker teslim oldu.

Bölge elektriği geri aldı

Rusya Enerji Bakanlığı, Enerji Bakanı Sergey Tsivilev ile bölge geçici valisi Aleksey Smirnov arasında gerçekleştirilen çalışma toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kursk Bölgesi'nde elektrik arzının yeniden sağlanması için acil ekipman rezervi oluşturulduğunu bildirdi.

Kursk Nükleer Santrali

- Rosenergoatom basın servisinin TASS'a yaptığı açıklamaya göre, Kursk nükleer santrali normal şekilde faaliyet gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 19:15

İLGİLİ HABERLER