Dünya
  • 28.4.2020 22:18

Rus zenginleri piyasadaki solunum cihazlarını toplayıp evlerine özel klinik kurdu

Koronavirüs Vladimir Putin'i devirebilir mi? 
Oligarşiler evleri için vantilatörler satın alırken, işletmeler iflas ediyor ve düşük ücretli doktorlar gelen hastalara bakmıyor ve petrol fiyatlarındaki düşüş Rus ekonomisini çatırdatıyor.
Rusya Koronavirüs salgınında çok rahat bir ülke iken birden bire patlama yaşandı. Bugün itibarıyla ülke genelinde virüs bulaşan kişi sayısı, 93 bini aştı,  ölü sayısı ile bine dayandı.
Sağlık sistemi Rusya’nın yumuşak karnı durumunda.
Yetersiz teknik ekipman, eski binalar ve düşük ücretli sağlık çalışanları..
Zaten çok düşük ücret alan doktorlar bir de Koronavirüs hastalarına bakabilmeleri için yeterli koruyucu ekipman bulamayınca, hastaların yanına yaklaşmaz oldu.
Doktorların bir kısmı canlarını kurtarmak için üç kuruş aldıkları mesleklerinden istifa ettiler.
Ambulans ekibi; nefes darlığı çeken hastalarını hastanelere teslim etmek için kuyruk olmuş durumda. Ancak ihtiyaç duyulan ventilatörler, hastanelerde bulunmuyor.
Bunun sebebi ise korkunç..
Ülkenin zengini işadamları olası bir Koronavirüs bulaşma ihtimaline karşı payasadaki vertölatörleri yüksek fiyatlara toplayarak kendi konaklarında özel klinikler kurdu.
Piyasada ventilatör kalmayınca Virüse yakalanan fakir hastalar ambulanslarda ölmeye başladı.
Petrol fiyatlarındaki çöküş, ülkenin ana gelir akışını keserken, hükümetinin küçük işletme sahiplerine değilde  zengin başkentlerini desteklediğine dair söylentiler öfkeyi artıyor.
Bunlar Rusya'daki pandeminin tehlikeli etkileri.
Şimdi analistler ve Başkan Vladimir Putin'in siyasi düşmanları, uzun ve acımasız saltanatının krize kurban düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

Bir göz doktoru olan ve aynı zamanda tıbbi bir sendika başkanı olan muhalefet liderinin müttefiki Anastasia Vasilyeva, “Hükümet açıkça yalan söylüyor” dedi.
Birkaç gün sonra hastane malzemelerini araştırmak için bir gezi sırasında polis tarafından gözaltına alındı ​​ve bokağa çıkma kurallarına karşı geldiği için para cezası verdi
Eski dünya satranç şampiyonu şimdi insan hakları savunucusu olan Garry Kasparov, “Putin herhangi bir can kaybını değil, sadece güç kaybını önemsiyor” dedi.
‘Tek kişilik diktatörlükler tehlikeli ama kırılgandır. Ekonomik krizler ve sağlık krizleri insanların polis korkusunu yenmek için bir araya gelirse işler çok hızlı değişebilir.
Doktorlar ayda ortalama 815 dolar kazanıyor.
Şehirdeki bulaşıcı hastalıklarda uzmanlaşmış başka bir hastanede, şüpheli veya onaylanmış koronavirüs vakalarının üçte biri sağlık personeli idi.
Zenginler vantilatör aldıklarını kabul ediyor.
Rusya'nın yönetici eliti tarafından tercih edilen Moskova banliyösü olan Rublyovka'da bir köşkü olan bir milyarder ailenin bir üyesi, "Bir tane aldık ve iki tane daha almaya çalışıyoruz" dedi.
Piyasadan Ventilatör arayan hastaneler, bütün stokların zengin aileler tarafından eritildiğini keşfetti. Bir tedarikçi geçen hafta Moscow Times'a verdiği demeçte, "Depomuzdaki her şeyi sattık" dedi.
Bir diğeri, 'sipariş almayı bırakmak zorunda kaldık' £ 20.000 cihaz için uzun bir bekleme listesi olduğunu söyledi.

 

 

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 29.4.2020 16:08

İLGİLİ HABERLER