Asayiş
  • 2.9.2004 00:05

ŞEHRİN MERKEZİNDE GAZETECİYE SALDIRDILAR!...

AYDIN TUFAN
KIRIKKALE  - Kırıkkale'de yayın hayatını sürdüren Mavi Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Halil Halat, şehir meydanında saldırıya uğradı.
Edinilen bilgiye göre olay, Emniyet Müdürlüğü'ne 50 metre uzaklıkta akşam saatlerinde meydana geldi. 2 kişinin saldırısına uğrayarak, gözünden ve kafasından darp edilen Halil Halat, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, saldırıya uğrayan gazeteci Halil Halat'ı hastanede ziyaret etti. Vali Demirer, "Basına yapılan bu saldırı tasvip edilemez. Sebebi ne olursa olsun bu saldırı kamu görevi yapan gazetecileri ve bizleri derinden üzmüştür" dedi.
Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci de kınama mesajında, "Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan kamuyu bilgilendirme görevinden başka bir art niyeti olmayan meslektaşımıza yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bilinmelidir ki basına dönük bu tür saldırılar, ne ilk nede son alacaktır. Ancak doğru bildiğimiz yolda yaptığımız görevimizden, bizi bu tür saldırılar asla yıldırmayacaktır. Umarız saldırganlar bulunur ve gerekli cezayı adalet verir" diye konuştu.
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da saldırıya uğrayan gazeteci Halil Halat'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Hastanede gazeteciler de meslektaşlarını yalnız bırakmadılar. Emniyet güçlerinin, olayla ilgili olarak araştırmalara başladığı ve şüpheliler konusunda girişimlerin sürdüğü bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER